kupiony s13 i oszukany

Moderator: Moderator

TOMALA

Rafi pisze: Ty tomala a masz jakis przepis na taką sytuację : "Typ dzwoni do klienta i pyta o motor a ten mu odpowiada ze jest to od sunny gti-r a na miejscu okazuje sie ze to chiński deszcz od U13" kto tu kogo zrobił w ch@@@ i kto padł na 300zł w plecy ??? Musiałem :mrgreen: :mrgreen:
oferta była poparta dokumentacją fotograficzną :D a z nas dwóch to bezdyskusyjnie Ty się znasz na tym nie ja. a kolo co mi sprzedał ten silnik miał nawet faktury zakupu na których btło GTi-R :? co nie zmienia stanu rzeczy , że przykro mi za Twój stracony czas :(
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Tomala ja nie pytam czyja jest wina tylko kto jest winien :d

Naiwny przepraszam za OT ....wiem jestem modem i nie powinienem :d
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
TOMALA

wiesz.... tak jak Ci napisałem. miałeś zdjęcia , widziałeś silnik , znasz się... ja aż do końca byłem przekonany , że to silnik od GTi-R i dopiero chyba Kubus dał mi link do opisów gdzie wyraźnie było widać że to Bluebird. tak więc nie czuję się ani winny , ani winny ;). a w ogóle to zauważyłem , że najwięcej na forum to wzajemnych bezsensownych pretensji. też przepraszam Tomka za OT. a Rafi złośliwe komentarze z tego powodu , że staram się komuś pomóc to zupełnie chyba nie na miejscu... EOT :?
chrabo

witam.

Tak z nuduw zupelnych wlonczylem se to forum szukajac jakis info i Nissanie Serena, :-). Czytalem historie koleisa z mojego rodzinnego miasta i wasze.

Zyje sobie w Irelandzie, mialme przyjemnosc pracowac w Urzedzie Celnym, clilem furki z Japoni. Taki r13 r14 skylinuw sylvia itd prowadzilme tysiace rzune roczniki i ruzny stan naprawde.

Kupujecie te graty z przekladanymi fajerami za 9tys czy 15 i sie dziwice ze sa zajehcane??.

Na ten przyklad taki Skyline z 99r full wypas kosztuje 2tys eu w japoni, wiec czemu sobie nie sprowadzice kilka na raz?? do kontenra da sie 3 wsadzic a taka przyejmnosc to 1000dolcuw zeby dotarlo z Japoni do Gdanska....

clło to podajze tak jak u mnie 30% wartosci a Japonce moga wam wpisac ze autko bylo za 500 jurkuw i zaplacice 600zl akcyzy... co najlepsze mozecie nie przekladac fajery jesli udowodnice ze te o to auta maja tak seryjnie montowane kierownice.

Tak samo z innymi autkami.

Dla Ciekawych www.rizubu.com lub www.abc.co.jp bodajze 2 najlepsze stronki z autami.

Szkoda waszej kasy na niemieckie graty... a jak wsiadizesz w Skylina robionego w OZ czy tez DriftPack team to poczujecie ruznicy.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Na ten przyklad taki Skyline z 99r full wypas kosztuje 2tys eu w japoni
ahaaaaa.............

ceny widze chyba znasz z irlandzkich faktur... :mrgreen: prosze jakie te irlandczyki zaradne sa... :P prawie jak polacy z akcyza...
rafus

Panie "chrabo" - pierwszy link nie działa a drugi jest tylko po JAP i nie udało mi się znaleźć tam jakiegokolwiek cennika aut. Dziwi mnie tylko kto kupuje GTR'y 92r. za ~1.400.000 jenów np. w kamikaze-drive skoro 99r. jest warty 2.000 euro? Jeśli natomiast są to ceny "dla urzędu celnego" to można się zgodzić - w końcu np. mój S13 kosztował 80 euro... >20razy taniej niż GTR 99r. Proporcje mniej więcej zachowane zostają.
Edit:
moja pomyłka - myśłałem że chodzi o GTR'a a mowa była ogólnie o skyline, tak czy inaczej zwykły skyline 99r na tej stronce to około 2.000.000 jenów.
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Strona gdzie można kupić auta z japoni:

http://www.japan-partner.com/
Czerwone są szybsze... YZF600R thundercat + oval carbon laser exhaust onboard ;)

Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
Dudi1

Widziałem autko Tomka podczas oględzin w Czwie. Bez obrazy dla nowego właściciela ale to jest szrot nie warty tego aby kupy mu na maskę narobić.. :(

Zasłyszane i obejrzane usterki...

1.Zapach nafty z oleju - czyli zalany moto doktorem

2.Pomimo zalania moto doktorem stukajaca panewka - dość wyraznie

3.Drgajaca wskazówka wskaznika doladowania/podcisnienia czyli wywalone prowadnice zaworowe.

4.Autko przerywalo i momentami nie palilo na wszystkie garki.

Szczerze wspolczuje nowemu wlascicielowi i mam nadzieje ze wygra sprawe w sadzie i dostanie kaske z powrotem - bo naprawiac tego sie nie oplaca :/
Zablokowany

Wróć do „Ogólne”