NIEAKTUALNE !!!

Moderator: Moderator

StefanS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

MOGWAY pisze: Nie ma takiego przepisu który by mowił o zwrocie (pełnowartościowego towaru)
jeżeli coś to odnosi się do nowych towarów ale jest to podkreślam tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy. NIE MA TAKIEGO CZEGOŚ że zwracam bo mi sie nie podoba.
Zwrot jest tylko i wyłącznie uszkodzonej rzeczy do naprawy lub wymiany
Jest, jest tylko nie wiem czy tu się zastosuje ponieważ dotyczy sklepów internetowych.

Cytuję:
"Przepisy prawne chroniące konsumenta w sklepie internetowym

Od 2 marca 2000 roku polski konsument w sklepie internetowym ma zapewnione takie same prawa, jak klient z Unii Europejskiej ? a to na skutek implementacji prawa unijnego. W efekcie klient polskich sklepów internetowych może korzystać z całej gamy uprawnień, jakie daje mu Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. Kluczowy zapis tej ustawy, który powinien podnieść poziom zaufania do sklepów internetowych i zmniejszyć ryzyko związane z zakupem, to możliwość zrezygnowania z zakupu w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny i bez ponoszenia dodatkowych kosztów. Co więcej, prawo obliguje właściciela sklepu internetowego do powiadomienia konsumenta o takiej możliwości. Niestety większość sklepów skrupulatnie ukrywa tę informację przed odwiedzającym konsumentem. Czyżby w nadziei, że potencjalny klient zniechęci się do tej formy zakupów?
"

za: http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... p?story=31

Pytanie tylko czy Sebamoto to sklep czy nie. Ale to łatwo sprawdzić w internecie - jak dużo handluje to znaczy że ma działalność a jak nie ma to urząd skarbowy chętnie się o tym dowie.

S
Nissan 200sx S14 Silvia
Obrazek
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Scooter wspolczuje bo sam mialem niedawno przejscia z podobnym cwaniakiem,ale nie bede sie z nim chrzanil o drobne,chyba,ze bede w okolicy 8) Niestety latwy zarobek na tanim gruzie z zachodu bogaci rynek w znawcow motoryzacji :lol: W Twoim przypadku widzac,ze gosc ma jeszcze problemy z analizowaniem sytuacji nie powinienes miec chyba wiekszych problemow z wygraniem sprawy-szkoda tylko czasu...
Lista oszustow bylaby dobra przestroga przed takimi czesciami,zwlaszcza,ze trudno znalezc cos sprawnego na rynku
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

to zalozy ktos taki wontek ????????????
"OSZUSCI!!!!!UWAGA!!!!!"
Awatar użytkownika
ipi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

sorry za OT ale juz chyba byl kiedys taki temat o oszustach i lista trzeba tylko poszukac
tymczasowo brak podpisu
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Sorry, ale srać się w jakieś policje i sądy, bo muszla pęknięta? JEZU przecież to można znaleźć za darmo w 5 minut.
KONON BARBARZYŃCA
Awatar użytkownika
suchy071
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Piotr Jankowski pisze:Sorry, ale srać się w jakieś policje i sądy, bo muszla pęknięta? JEZU przecież to można znaleźć za darmo w 5 minut.
to ja mam pomysł znajdź ją w 5 minut a potem podaruj w prezencie osobie poszkodowanej... inaczej byś gadał gdybyś to ty wybulił 1550 zł
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

scooter zamowil za 1500 a nastepny z TK mogl wydac tam z 3 tys wiec jest powod zeby mowic o takich osobach. a ze jeden ma dojscie do muszli i znajdzie ja w 5 minut to nie znaczy ze inni tez takie dojscie maja i zrobia to samo.
a po drugie to czemu bronic oczusta???
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Scooter mieszka blisko morza to rowerem się przejedzie i znajdzie muszlę. :lol:
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

scooter relacjonuj jak tam postepy, czy juz sprawa zgłoszona na policje itp.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Awatar użytkownika
skotny
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

"....."

Poszło na wstrzymanie.
Ostatnio zmieniony pn 13 paź, 2008 09:17 przez skotny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BloodS
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Myśle, że nie powinniśmy go tutaj zastraszać ani nic takiego. To już Scooter załatwi według prawa i napewno sobie poradzi bez naszych nacisków na Sebamoto.
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

skotny pisze:robert juz sobie zalatwil gdzie indziej nowa muszle
:mrgreen: Nie do końca nową.Moja to używka w dobrym stanie z mojej padnietej t28.też jest pęknięta ale nie taka pajęczynka co ta od seby tylko jedne (chyba) małe pękniecie o którym przyszły właściciel wie
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

a w regulaminie forum nie ma jakiegos punktu dla nieuczciwych hanlarzy na giełdzie Turbokillers?? np. tak jak na allegro zawiesic im konto czy cos w tym rodzaju??

[ Dodano: Nie 12 Paź, 2008 09:16 ]
albo zablokowac im wejscie na giełde??
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

za taki tekst jak napisał skotny to już sie kwalifikuje do sądu - tak dla ścisłości ,więc forum jest od tego żeby wyrażać swoje zdanie na jakiś temat a nie grozić jeden drugiemu jak dzieci z pisakownicy:) Więc koledzy się dogadali sprawa załatwiona i po temacie:) Nie ma co rozgrzebywać g.... bo będzie jeszcze bardziej śmierdziało:)
Awatar użytkownika
MOGWAY
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

StefanS "Przepisy prawne chroniące konsumenta w sklepie internetowym"

Masz rację w SKLEPIE INTERNETOWYM to tak wszystko sie zgadza :) ale tu chyba nie ma takiego czegoś jak sklep internetowy tylko "giełda" - gdzie w wielu przypadkach jest odbiór osobisty, więc ni jak ma się to do tych przepisów które opisałeś. Sklep owszem ale musi być to sklep w pełni zarejestrowany z własną stroną produktów na necie itp. itd. Ale o tym za dużo by pisać.
A co do tej działalności, to wcześniej było to poruszone ale nie dosłownie tak jak Ty to napisałeś :D ale dokładnie właśnie o to chodziło :lol:
Pamiętajcie prawa konsumenckie zawsze są po stronie konsumenta... a nie sprzedawcy :D
Sonhar é acordar-se para dentro
Zablokowany

Wróć do „Ogólne”