short shifter

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Airbog pisze:Na forum SXOC pisano, ze te od Apex'a brzecza czy cos tam (rattle). Jak jest z tymi?

To Pajak - w moim przypadku przesylka miedzynarodowa nie odpada :wink:
Wiec w Twoim przypadku zalatw 4 osoby a wysyłke dostaniecie gratis.
Co do brzeczenia wszystko bedzie wiadome wieczorem.
Zakładam temat w giełdzie.
Prosze wiec moderatorow o posprzątanie po mnie.
Awatar użytkownika
Airbog
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Na temat wysylki - Ok, zapytam sie.

Ale nie otrzymalem odpowiedzi odnosnie tego brzeczenia itd. :wink:
Awatar użytkownika
.wildcat.
Stały gość
Stały gość

Nowa gumka w ASO to około 60PLN (bez zniżek)
|oo|__|oo|

Wildcat

O=O---O=O
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Pajak2444 pisze:
gumis pisze:ja tez bylbym chyba zainteresowany ale czy w tym zestawie jest jakas galka jak na 1 fotce czy to juz we wlasnym zakresie?
Niestety tym razem ss sa bez gałek.
bede jednak robil jeszcze raz u chinczyka zamowienie wiec moge zamowic kilka idenaycznych jak na 1 fotce ( srebrna satynowa, chromowana lub chyba alu)
ale tym razem zaliczka zeby niebylo ze z chetnych 30 osob teraz deklaruje sie 4 !!
Czuje sie tu troche winny bo sam tamten temat zalozylem, ale ktos go mysle, ze bez wiekszych powodow sobie zamknal i temat przepadl bez zadnych newsow na temat SS. Pojawila sie okazja z Apex to kupilem tam. Teraz do zeczy te z Apexa sa identyczne z tymi od Pajaka, maja czarna podkladke i roznia sie tym, ze maja naklejke ApexPerformance. Tyle wywnioskowalem ze zdjec, nawet cena wskazuje na podobienstwo. Tak jak ktos napisal SS brzeczy, przy okolo 6tys obrotow wpada w duze wibracje i wydaje z siebie irytujace dzwieki, ale da sie to przezyc. Co do montazu to latwiej zamontowac zwykly od b&m. Nie wiem jak w S13 ale w S14 dwie ostatnie sruby na skrzyni sa bardzo trudno dostepne, musialem odpowiednio wygiac klucz zeby do nich dojsc ale i tak nie obylo sie bez pomocy ponad 2 metrowego kolegi ktory ma dluugie palce i siegnal tam jakos. Innym sposobem jest obnizenie skrzyni, ogolnie duzo roboty i kombinowania jakby nie patrzec. Co do uszczelki nie ma sie co specjalnie przejmowac, sam sie obawialem i bardzo delikatnie to rozbieralem ale uszczelka okazala sie jak nowa, w razie W zawsze mozna uzyc silikowu.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Przyznam sie ze jestem w SZOKU !! Te B&M style to prawdziwy hardcorowy Short shifter !!
Wersja ktora uzywalem rok temu przy tym lewarku to pikus !!
W calym zakresie obrotow niewystępuja ZADNE drgania, wibracje itp.
kulka w dolnej cześci pasuje na wcisk- niema absolutnie zadnych luzów !!
Wersje standard sa w 2 rodzajach !!!
NISMO style - grawerowany napis NISMO - mniej skuteczny
Standard bez napisu z dłuższym dolnym pałąkiej= bardziej skuteczny

Wersja NISMO jest zblizona wymiarami do SS sprzed roku !!
Wersja No Name to rozwiniecie wynalazku.

wszystkie 3 SS sa rozkrecalne( b&m ma sciagana aluminiowa nakładke zabezpieczona Segerem, standardy odkręcaja sie pod srodkowym zgrubieniem)
dzieki czemu mozna zastosowac oryginalna nieoprzecinaną gumke.
Aby ta gumka była cała nalezy potraktowac gumowka oryginalny drązek zmiany giegów.
Itak sie on wam NIGDY nieprzyda. jesli teraz uwazacie ze na wszelki wypadek niebedziecie ciac seryjnego lewarka to po 1-szej przejazdzce dowiecie sie dlaczego jestem w 100% przekonany ze można pociac serie gumoweczka !!

Bowiem NIGDY WIĘCEJ NIEBEDZIECIE CHCIELI ZMIENIAC BIEGÓW PRZY UZYCIU SERYJNEGO LEWARKA !!!
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Pająk - jak z montażem B&M w s13 bez luzowania skrzyni?

Podaj też odległości między różnymi położeniami dla tych 3 SSów.

PZDR
Keepsake

Skoro nie ma wibracji to OK, ja moge kupic B&Ma od Ciebie i wsadzic, ale daj gwarancje że jeżeli wibracje będą (mówisz że nie ma, ale ja niewierny Tomasz jestem i jak nie sprawdzę u siebie to nie wierzę) to oddajesz kasę bez problemu.

Maciek
Awatar użytkownika
Airbog
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ile za przesylke do Wilna, Litwy?
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Keepsake pisze:Skoro nie ma wibracji to OK, ja moge kupic B&Ma od Ciebie i wsadzic, ale daj gwarancje że jeżeli wibracje będą (mówisz że nie ma, ale ja niewierny Tomasz jestem i jak nie sprawdzę u siebie to nie wierzę) to oddajesz kasę bez problemu.

Maciek
Ze mna jak z dzieckiem, mówisz i masz.
2 tyg wydaje mi sie dogodna gwarancja- Ty masz czas na testy i przekonanie sie o braku WAD ja mam gwarancje ze niepojezdzisz do czasu az ci sie znudzi i ze nieoddasz tylko ze wzgledu na wlasne widzimisie.
heheh
Pozdrawiam
Keepsake

Pajak2444 pisze:
Keepsake pisze:Skoro nie ma wibracji to OK, ja moge kupic B&Ma od Ciebie i wsadzic, ale daj gwarancje że jeżeli wibracje będą (mówisz że nie ma, ale ja niewierny Tomasz jestem i jak nie sprawdzę u siebie to nie wierzę) to oddajesz kasę bez problemu.

Maciek
Ze mna jak z dzieckiem, mówisz i masz.
2 tyg wydaje mi sie dogodna gwarancja- Ty masz czas na testy i przekonanie sie o braku WAD ja mam gwarancje ze niepojezdzisz do czasu az ci sie znudzi i ze nieoddasz tylko ze wzgledu na wlasne widzimisie.
heheh
Pozdrawiam
No dobra. One są do S14 za 250 PLN tak? Czy coś źle wyczytałem?

Sprawdzałeś czy nie ma wibracji na odpuszczeniu gazu? O ile dobrze pamiętam u mnie główny problem z wibracją jest wtedy jak rozbujam auto do czerwonej kreski na przykład na czwórce a potem puszczę gaz, wtedy terkocze aż obroty spadną poniżej 5.5K.

[ Dodano: Pon Lut 19, 07 13:50 ]
Aha i jeszcze jedno, seryjna gałka będzie do nich pasować czy to też będę musiał zmienić?
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Polecielismy S13 do odcinki na 1,2 i 3. niedziało sie absolutnie nic.
Gwint jest identyczny jak w nissanie i seryjne gałki pasuja.
Tak cena 250zl
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Pająk - ponawiam pytanie o testy tych SSów i o łatwość montażu B&Ma...
Awatar użytkownika
gumis
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ja dzis dostalem b&m... 30 minut montaz jak sie ma kanal bo te 2 przednie srubki latwo sie wtedy odreca... frajda z jazdy jest ogromna... polecam... pajak dzieki bardzo za szybka wysylke... pozdrawiam
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Pajak2444 pisze:Polecielismy S13 do odcinki na 1,2 i 3. niedziało sie absolutnie nic.
Tak cena 250zl
Keepsake'owi nie chodzilo o polecenie do odcinki, moj halasuje przy okolo 6 tys. kiedy staram sie utrzymac predkosc lub lekko popuszczam gaz. Przy normalnej jezdzie, czyli but do odcinki i zmiana biegu jest wszystko ok.
Keepsake

subek pisze:
Pajak2444 pisze:Polecielismy S13 do odcinki na 1,2 i 3. niedziało sie absolutnie nic.
Tak cena 250zl
Keepsake'owi nie chodzilo o polecenie do odcinki, moj halasuje przy okolo 6 tys. kiedy staram sie utrzymac predkosc lub lekko popuszczam gaz. Przy normalnej jezdzie, czyli but do odcinki i zmiana biegu jest wszystko ok.
Pająk, dokładnie o to chodzi. Może po prostu sprawdź jak to wygląda zanim zrobimy transakcję bo jeżeli ma napierniczać to po co mamy sobie robić kłopot z tą transakcją.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”