roball pisze:Husar pisze:
Ta, tylko po co?
Nie uwazasz ze to troche glupie kuc silnik ktory nie jest jakas uber jednostka a ktora itak niedlugo bedziesz zmienial?
ile CA ci padło że tak narzekasz na ten silnik?
Mi zaden nie padl, ja swoje CA mialem w idealnym stanie.
Tylko roball i reszta zgromadzonych tu kolegow, nie powiecie mi chyba ze majac opcje swapa na SR20 za powiedzmy 10k bedziecie zakuwac CA za 6k. O RB nie wspominam bo to duzo wiekszy koszt.
Roball a co do jakosci CA, to chyba nie chcesz mi powiedziec ze to jest jakis super silnik, fakt jest dobry ale i delikatny i trzeba sie z nim ostroznie obchodzic. Jezeli jezdza nim ludzie bez odpowiedniej wiedzy to CA padnie bardzo szybko, duzo szybciej niz SR czy RB
Jeszcz co do kucia CA. Nie wiem czy to jest dobry pomysl w perspektywie przyszlej zmiany na inny silnik. Za zakucie zaplaci sie tak jak mowilem pewnie cos okolo 6k. I za ile pozniej sprzedasz ten silnik? Ja sie napocilem zeby sprzedac zdrowe CA za rozsadna cene. A zakute za ile sprzedasz?
Nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem
ziperr pisze:kamils13 pisze:Ja się nie nam ale żeby posiadac te zakładamy 300 koni to chyba nie musimy mieć od razu 6 cylindrowego pieca bo dobre i dobrze zrobione CA bedzie bezawaryjne a wsadzic 30k pln tylko po to żeby sie chwalic kolegom ze ma sie 26dett które bedzie objechane przez nie jedno CA to chyba słaby pomysł.
hmm..chcialbym to zobaczyc
No wlasnie
paampi pisze:po nocnym namyśle doszedłem do wniosku iż s13 z silnikiem ca20dett mi na początek starczy a swap swoją drogą i zbieranie pieniędzy.
Nie wiem o co chodzi Ci z tym silnikiem ale jesli chodzilo ci moze o standard czyli CA18DET

To ten silnik na stage1 ma 220-230 koni a to juz jest naprawde sporo i to daje frajde wierz mi, aha no i niewielkim kosztem
Seemann pisze:Najpierw będziesz musiał zrobić bude, zawieche i hamulce - to może pochłonąć więcej kasy niż swap.
5k za zajebisty zawias Teina, 5k za zajebisty zestaw hamolcow to daje razem 10k i chcesz powiedziec ze zrobienie budy bedzie kosztowalo go okolo 20k? Chyba po zderzeniu z pociagiem
Nie lepiej zajac sie ogrodnictwem? Bo przesadzanie idzie ci swietnie