Cziko to wałek..-ku przestordze - nie róbcie z nim interesów

Moderator: Moderator

cziko

ja nie robiłem remontu w tym silniku!!ja posredniczyłem w jego zakupie i go motowałem na tym sie moja rola skonczyła!!!! silnik był kupowany od własciciela warsztatu wyspecjalizowanego w nissanach,toyotach i mitsubishi!!!jak go brałem zapewniał mnie ze silnik jest po remoncia a wał by sprowadzony z aso nissana w holandii i jest to nowy nominał "jak chcesz to mozemy zdjąc miske i zobaczysz" powiedział mi pan WALDEMAR. widzacprofi warsztat i znając opinje ludzi serwisujacych u niego wozy uznałem ze koles jest na tyle wpoz ze nie ma nawet takiej potrzeby!!!!
co do szklanek w silniku z którego je wymontowałem nawet nie pikneły moze zajbało ci kanałay olejowe w głowicy pomyslałes o tym??ze mogłes tym motulem wypłukac silnik który nie był dokładnie umyty podczas remontu??dla mnie czystos w składanym silniku to 1 i podstawowa rzecz!powiedziałem ci jak zadzwoniłes 1 raz ze wymienie ci te szklanki az do skutku az będa takie ze nie beda stukały ale napewno nie bede płącicł za wymiany bo to juz nie lezy w mojej kmpetencji!!kupujesz towar urzywany musisz brac pod uwage ze moze sie wysrac po 3 dnaich exploatacji

moja propozycja skoro wyjebał nas pan WALDEK wpadaj do mnie podjedziemy do niego i pokazemy mu wał nominalny jaki nam opierdolił!!!sam tez nienawidze takich akcji!!pytałem go ze 3 razy czy napewno dół jest igiełka spasowany i na nominale!!nawet panewki zapewniał mnie ze są z aso!!tak przy okazji koles maił kiedys dwie s13 jeszcze z naim ja kupiłem swoją pierwszą wialnie 8)

co do mojego wału z sr20 na allegro to jest to wał po 1 szlife jezdził w moim silniku i nic tam sie nie stało a twoje zdanie na ten temat lata mi wiesz gdzie??zmieniałem blok i głowice wiec uznałem ze skoro mam nominał na stanie to tym razem złoze to na najlepszych dostepnych panewkach,nowej pompie oleju i nie zostawie nic co mozna było by wymienic zeby nie powiedziec po 2 miechach"k...... mogłem zmienic ta pompe"zbudowałem sobie nowy silnik na ten sezon bo przy budowie poprzednie niezaleznie odemnie dano ciała!!!ja zrobiłem wszystko zeby było igła nie załowałem na nic ani grosza niestey jak widac to za mało!!!dlatego w tym sezonie opierajac sie na radach brt zbudowałem zupełnie nowy doskonały silnik :airborne: taki ze az zal bedzie auta sprzedawac
a stary wał po 1 szlifie w bdb stanie to nie jest jakies padłoktos moze go jeszcze urzyc i zrobic z niego urzytek!!!brt widział w jakim były stanie panewki zapytał nawet dlaczego nie wsadzam go spowrotem!!a no dlatego ze chciałem miec wszystko spasowane perfekcyjnie od nowa i na zajebistych panewkach bo poprzedsnie były średniej kalsy co i tak nie miało zadnego znaczenia
pozatym zapytaj rafiego wał moze byc i po 3 szlifie liczy sie ciśnienie oliwy ,spasowanie i wywazenie reszta to <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> znam auto o mocy 500km na panewkach z hipolu za 60zł

[ Dodano: Nie Cze 03, 07 01:22 ]
ODINN pisze:
albo wujek cziko jak zwykle przesadzil troche w opisach swoich rakiet.
zauwazyłes gdziesz moze przesade w opise mojego auta czy cos??to mozesz postwimy na kresce moja bajkowo opisową s13 z twoim monstrum??
Ostatnio zmieniony pn 16 lut, 2009 18:55 przez cziko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Turbokj pisze:Temat prosty jak je**nie . Jak nie zrobisz sam remontu albo nie widzisz jak ktoś go robi. Sam nie kupisz częsci i nie widzisz jak sie je wkłada to możesz być pewny niedociągnieć technicznych :lol: .

Ja tam do czika nic nie mam ale żeby mnie sam Pan Bóg zapewniał że fura jest cyc malina to i tak bym nie kupił !!!!!!!!!! Ludzie nie można być az tak naiwnym . Czyjeś sugestie można wziąść pod uwagę ale nie na tyle że na ich podstawie podjemujemy ostateczną decyzje.

IMHO autor postu kupił bubla i szuka winnych ! Jak już tyle wyjebał siana na fure to opłacało sie przed kupnem rozebrać silnik i jednak zobaczyć co w nim jest nowe a co nie. 14 K za nissana to sporo wiec takie zabieg mógł być potrzebny .

Pytanie do autora : Czy jak cziko by zapewnił że skok z 10 pietra na beton jest wypas i trzeba spróbować to byś skoczył ? Jesteś dorosły i ponosisz kare za błedy

Rada do czikosa widzisz chłopie jak sie kończy zapewnienie innych .... teraz ty bedziesz ten be i wogule .

Btw tam jest napisane że cziko nie robił remontu a podejżewam że suwmiarki w oczach tez nie ma wiec nie widział który szlif wału mogł nie popatrzyc na rozmiar panewki , tez jest człowiekiem i może sie pomylić .

ps. to już widze jak mnie teraz wszyscy pojadą :chainsaw:
Turbokijek czy jak ci tam, chłopie ogarnij się i pisz bezstronnie i z sensem bo już po pierwszym zdaniu widać że ładujesz wazeline w dupe po to, żeby Cziko przytrzymał dla Ciebie rb25det :roll:

Ja tu nie trzymam niczyjej strony, ale nie lubie takiego pierdzielenia :roll:
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
pioorek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Panowie jesteśmy wszyscy dorośli i nie ma co się rzucać do gareł.
Zrobić się w ch... na samochodzie nie jest tudno, ja też kupiłem s13 która miała byc najlepsza a wytrzymała 3 tyg i to z lekką nogą ale nie wyzywam nikogo bo jestem winny sam sobie że nie sprawdziłem auta jak trzeba. I ta kwestia odnosi się zaróno do autora tematu jak i do Czika. Jak się kupuje nieważne samochód czy części to trzeba sprawdzić stan faktyczny bo inaczej można się naciąć....
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

zauwazyłes gdziesz moze przesade w opise mojego auta czy cos??to mozesz postwimy na kresce moja bajkowo opisową s13 z twoim monstrum??
traktuj to humorystycznie cziko. Nie musisz od razu pokazywac jakie masz wielkie blyszczace jaja. Bez nerw. Poza tym, jestes strasznie pewny siebie... :)

I nie nazywalbym mojego pojazdu monstrum, bo monstrum to jest Rafi. U mnie jest dopiero polowa setupu silnika...

Moj rust jeszcze stoi, ale nie boj zaby, jeszcze wydymamy cie na miekko :mrgreen:
(jak oczywiscie nie zjebalem glowicy :mrgreen: )
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
hackie
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

"Turbokj napisał/a:
Temat prosty jak je**nie . Jak nie zrobisz sam remontu albo nie widzisz jak ktoś go robi. Sam nie kupisz częsci i nie widzisz jak sie je wkłada to możesz być pewny niedociągnieć technicznych .

Ja tam do czika nic nie mam ale żeby mnie sam Pan Bóg zapewniał że fura jest cyc malina to i tak bym nie kupił !!!!!!!!!! Ludzie nie można być az tak naiwnym . Czyjeś sugestie można wziąść pod uwagę ale nie na tyle że na ich podstawie podjemujemy ostateczną decyzje.

IMHO autor postu kupił bubla i szuka winnych ! Jak już tyle wyjebał siana na fure to opłacało sie przed kupnem rozebrać silnik i jednak zobaczyć co w nim jest nowe a co nie. 14 K za nissana to sporo wiec takie zabieg mógł być potrzebny .

Pytanie do autora : Czy jak cziko by zapewnił że skok z 10 pietra na beton jest wypas i trzeba spróbować to byś skoczył ? Jesteś dorosły i ponosisz kare za błedy

Rada do czikosa widzisz chłopie jak sie kończy zapewnienie innych .... teraz ty bedziesz ten be i wogule .

Btw tam jest napisane że cziko nie robił remontu a podejżewam że suwmiarki w oczach tez nie ma wiec nie widział który szlif wału mogł nie popatrzyc na rozmiar panewki , tez jest człowiekiem i może sie pomylić .

ps. to już widze jak mnie teraz wszyscy pojadą

Turbokijek czy jak ci tam, chłopie ogarnij się i pisz bezstronnie i z sensem bo już po pierwszym zdaniu widać że ładujesz wazeline w dupe po to, żeby Cziko przytrzymał dla Ciebie rb25det

Ja tu nie trzymam niczyjej strony, ale nie lubie takiego pierdzielenia "

a ja tam trzymam jego strone :) widzialy galy co braly :)
ja sam robie remont i jak cos spi****le to bede winil samego siebie :)

P.S. Czika nie znam - nie widzialem go na oczy, nie rozmawialem z nim nigdy ale w tej sytuacji moge powiedziec ze jest niewinny !!!
turbokijek dobrze napisal !!!
a autor troche przesadzil z tym wyzywaniem itp !!!

na forum jestem nie dlugo wiec to swiadczy rowniez o mojej bezstronnosci !!!
sam jestem mechanikiem i wiem co to za impreza z takimi klientami !!!
ci co chca uzywki (np gosc ostatnio przywlokl uzywany pasek rozrzadu) wylatuja z warsztatu jeszcze szybciej niz przyszli :)
SILVIA CA18ET / T25 / bedzie IC, wiekszy bost i remont nadwozia :)
cziko

czuje sie swietnie :wink:

czekam na wypowiedz autora posta bo ani priva nie dostałem ani tu nic nie ma a chyba sprawa jednak wyglada nieco inaczej
l0c0
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Masz rację, sprawa wygląda zupełnie inaczej. Dzisiaj dostałem dokładną diagnozę, wał jest szlifowany na TRZECI SZLIF, tak na trzeci, nie jestem mechanikiem ale wydaje mi się że powyżej jednego szlifu to już jest celowe i świadome zrobienie pracy tak, aby komuś lipę wcisnąć. Do wysilonego 1,8 turbo, wrzucić tak oszlifowany wał?.... to jest ewidentnie WAŁ moim zdaniem.

Odnośnie Twojej propozycji pojechania do Pana Waldka... to logicznym jest że Pan Waldek każe się <font class="red">PIP</font> w głowę tym walem po takim czasie, wyprze się wszystkiego, "przecież to był nominał z serwisu Austri!, kolego to inny wał na pewno"- to będą słowa Pana Waldka. Więc pomysł raczej nie trafiony.

Dla mnie jest wszystko jasne, Wojtek (El-tec) traktował nissana jak wozidełko na weekendy z którym obchodził się jak z jajkiem (ilość zastraszających 148KM mówi za siebie) - dla niego nissan był zajebiście szybki, i bardzo żadko wciskał gaz, czego dowodem było zdławienie go ile tylko się da, założę się że w życiu nie strzelił ze sprzęgła.
Ja dałem nissanowi kilka razy w palnik (z głową - czytaj, z olejem nigdy na zimno itd) i się rozpierdoliło - bo jak mogło być inaczej z wałem po TRZECIM SZLIFIE !!! ?

I jeszcze słowo do Ciebie Hackie - mądralo i do Wszystkich popleczników naszego nadwornego ZAUFANEGO mechanika. Tak jak Odinin napisał, mój post ma charakter czysto informacyjny, nic nim nie zyskam, stracić moge jedynie sympatię niektórych, co jest wątpliwą stratą i mam to gdzieś. MEritum sprawy leży w "polackim zachowaniu" kombinowaniu i podejsciu do sprawy:

"jakby tu zakręcić aby więcej się nachapać, <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> że komuś się za jakiś czas rozpierdoli - nie mój problem - jest tyle czynników, które mogły zaważyć na tym że coś się rozjebie, że nie martwię się tym-po co - kasa w kieszeni"

Pamiętam jak dzis te słowa "silnik igiełka, wał nominał" - o to się rozchodzi i o to mam pretensje - jestem przekonany że większośc zrozumie mój żal i powód złości.

A idąc tokiem myślenia mechanika z Suchedniowa, to zastanów się co piszesz, uważasz że przed zakupem powinno się rorebrać silnik na czynniki pierwsze żeby sprawdzić czy ktoś Cię przypadkiem nie chce w <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> zasadzić ? Jeśli tak jest i jest to normą przed zakupem, to widocznie jestem mocno niedoinformowany.
cziko

l0c0 pisze:
Pamiętam jak dzis te słowa "silnik igiełka, wał nominał" - o to się rozchodzi i o to mam pretensje - jestem przekonany że większośc zrozumie mój żal i powód złości..

do momentu napisanai tego posta byłem sam pewien ze ten silnik był igła z nominałem a dlaczego to juz napisałem wczesniej

l0c0 pisze: A idąc tokiem myślenia mechanika z Suchedniowa, to zastanów się co piszesz, uważasz że przed zakupem powinno się rorebrać silnik na czynniki pierwsze żeby sprawdzić czy ktoś Cię przypadkiem nie chce w <font class="red">nie znam ortografii brzydkiego słowa określającego męskie przyrodzenie</font> zasadzić ? Jeśli tak jest i jest to normą przed zakupem, to widocznie jestem mocno niedoinformowany.

no właśnie TO CO SIE PRZYPIERDALASZ i zdziwiony jestes ze ja nie rozbierałem tego silnika zeby sprawdzic czy napewno pan WALDEK mnie nie oszukuje
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Wiecie jesteście smieszni i słuchac tego nie moge.
1,8T z "pomiarem na dupochamowni 250KM" mający około 15 lat ma prawo rozwalić sie w każdej chwili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W KAŻDEJ!!!!!!!!!!!!!!
kupujecie wóz za 14.000zł i mylsicie ze wywaliliście kupe kasy? NA sportowe 250KM auto! To niby jest ta kupa kasy????
Za to mozna ewentualnie kupic bezawaryjne sejczento i to max.Jak ktos kupuje s13 i je dłubie to MUSI sie liczyć z kosztami

Co do wału to można na 3cim szlifie jeździć i sie nie bać - moja s13 jeździła kiedys na takim i miała 270KM.
Co do wału co niby miał byc na 1 a był na 3 cim to poprostu wałek pana waldka i do niego z pretensjami a nie opluwasz nam tu ludzi za to ze powtórzyli czyjeś słowa.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
l0c0
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

jarkowy pisze:Wiecie jesteście smieszni i słuchac tego nie moge.
1,8T z "pomiarem na dupochamowni 250KM" mający około 15 lat ma prawo rozwalić sie w każdej chwili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W KAŻDEJ!!!!!!!!!!!!!!
kupujecie wóz za 14.000zł i mylsicie ze wywaliliście kupe kasy? NA sportowe 250KM auto! To niby jest ta kupa kasy????
Co do wału to można na 3cim szlifie jeździć i sie nie bać - moja s13 jeździła kiedys na takim i miała 270KM.
Co do wału co niby miał byc na 1 a był na 3 cim to poprostu wałek pana waldka i do niego z pretensjami a nie opluwasz nam tu ludzi za to ze powtórzyli czyjeś słowa.

Koleżko, koleżki.... jak auto miało by 250 KM to silnik by się roZleciał po tygodniu jeżdżenia. Jak byś dobrze przeczytał moje zarzuty, to bys doczytał że Lutek jeździł nim do momentu zakupu przeze mnie, na mocy 148 KM !. Ja dopiero co go rozkręciłem i to do max 200 bo nie mam elektroniki
Jesli, Ty składasz silniki na wałach po TRZECIM szlifie i jest to u Ciebie normą, jedynie świadczy to o Twoim lekkomyślnym podejściu i średnich kompetencjach poklaskiwanych przed stadko forumowych klientów.

Czytając posty niektórych zaczynają mi się nasuwać absurdalne myśli, czy ja dobrze rozumiem że CZIKO jest tym biednym żuczkiem? tym co chciał tak dobrze, ale niedobry Pan WALDEMAR go oszukał? A ja tylko szukam na siłe winnego, którym jak powszechnie wiadomo, jest tajemniczy Pan WALDEMAR którego nikt na oczy nie widział? Panowie litości.

Napisze dużymi literami - poplecznicy i dupowłazy Pana Czika, przeczytajcie ze zrozumieniem po raz któryś :

CHODZI O FAKT ŻE CZIKO ZAUFANY FORUMOWY CZłOWIEK, KTóRY NOTABENE NIE MIAł INTERESU ŻEBYM KUPIł, LUB NIE TEGO SAMOCHODU, POWIEDZIAł : WAŁ JEST NOMINAŁ, SILNIK IGłA.

Czy to tak trudno niektórym zrozumieć ? Pewnie że trudno, jak się jest zależnym różnymi interesami i zazyłościami, a do tego nie ma jaj aby asertywnie przyznać oczywistą rację-moją w tym przypadku.

Konkluzją tej dyskusji, która powinna być niezbędnikiem kupującego - jest nastepująca:

- kupujesz nissana, pamiętaj, każdy polak to wałek - nie wierz w żadne słowo w żadne zapewnienia, "polacy to pijaki i oszuścido tego złodzieje"

- najgorsi są mechanicy, mają wiedzę, niektórzy średnio teoretyczną, i będą Cię oszukiwać, będą starali się wcisnąć każdą ciemnotę, tylko po to aby zarobić więcej i więcej.

- Jeśli znajdziesz już odpowiedni samochód, podoba Ci się kolor, rocznik, przebieg (w to nigdy nie wierz) - to pamiętaj że podstawową rzeczą jaką powinieneś zrobić to - na miejscu podczas oglądania auta - WYCIąGNIJ SILNIK, ROZKRĘć GO NA CZYNNIKI PIERWSZE - i sprawdź czy przypadkiem nie ma wału na TRZECI SZLIF kurwa mać...!- bo i tak bywa, choć średnio to można zrozumieć. Kilka godzin, ujebane łapy i po sprawie, masz pewnośc że sprzedający mówi prawdę - LUB NIE. Może dopisze Ci szczęści i sprzedający we wspaniałomyślnym geście dobrej woli będzie, Ci pomocny przy rozbiórce silnika.

- zanim się weźmiesz za oglądanie nissanów, najpierw przeczytaj kilka książek o mechanice, żebyś mógł tak zeszlifowany wał rozpoznać, no i wiedzieć jak się wyciąga i rozbiera silnik.

Postuluję podwiesić temat, lub założyć podobny z takim poradnikiem.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

Po pierwsze młodziaku na tym forum nie jestem twoim koleżką po drógie napewno nie składam silników lekkomyslnie i nie napisałem ze 3 szlif jest norma a napisałem ze moja s13 którą robiłem dla siebie miała 3ci szlif 270km i jeździła.

Ja personalnie do ciebie nie podjechałem a ty tak wiec dostajesz ostrzeżenie.

Temat zamkniety - wnioski niech wyciagne kazdy sam.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Ja jeszcze dodam cos od siebie...

Niestety ale kupujac nissana trzeba sie liczyc z tym ze moze sie cos wysrac...
Osobiscie mam wal na drugi szlif, Jarek mial na trzeci... ale jak robilismy swoje nissany o wale
nominalnym mozna bylo zapomniec... Prawde mowiac to zdobycie jakiegokolwiek walu nie bylo latwe... Wiadomo ze cieszyl bym sie jak byl by nominal, teraz sa mozliwosci i kolejny silnik skladam z nowych czesci choc nie jest to tanie...

Jesli sprzedawal bym swojego Nissana to moge powiedziec ze wal jest na drugim szlifie, jednak calosc poskladana perfekcyjnie i silnik pracuje jak igielka - jednak nie moge zagwarantowac ze cos sie nie osra... Niestety nie mam zamiaru go sprzedawac wiec dowiem sie raczej sam o tym ile wytrzyma silnik.

Jaki byl wal mozna sprawdzic po panwekach...

O Cziku mozesz sobie myslec co chcesz, ale nie obrazaj przy okazji innych osob - wkladajac wszystkich do jednego worka jako oszustow i zlodzieji.

Rozumiem ze jestes rozgoryczony i ci sie nie dziwie - jednak hamuj swoje emocje...
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Zablokowany

Wróć do „Ogólne”