t?umik

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
pq
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

cześć
jeśli jeszcze nie kupileś a musisz kupić któryś z tych dwóch to kup tańszy!
1. jest tańszy
2. przerój wewnętrzy 60cm ( tego droższego tylko 51cm )

szkoda że nie robisz całego wydechu...jest to jedna z najlepszyh i najprostszych poprawek w s13 biorąc pod uwagę stosunek kosztów do wyniku...
...koszt już od 500 ( za 3'' prosta rura od DP do końca ) + końcowy tłumik niby mugen za 190pln przez profi ( rodzimy ) układ z kwasu za 1500-1700pln aż do 5zigen'ów za 4tyś
czyli już za 800pln dostajesz przyrost mocy nawet 10% (jeśli auto trzyma serię )
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Akurat oba mają tą samą średnice wewnętrzną bo to na początku w Blackflame się obcina.
Jest to poto abyś sobie mógł wybrać średnice montarzową.
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
zozo1

no ja mam narzie za duzo wydatkow zeby robic sobie cały tłumik a mam tez takie pytanko a wy tez macie ta taka blache nad tłumikiem ona niby osłaniajac jest czy cos takiego?
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

oslona termiczna zeby sie konserwacja od spodu nie zapalila
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Kurczę, ale temat o wydechu sam Prezes pisał że mabyć luźno i przelotowo.
Nawet jak prostą rurę wstawisz to mocy przybędzie.
"Rzeźba" polega na podjechaniu do "Mietka" ze spawarką i kanałem - posiadać trzeba element tuningowy zwany drutem 12 bądź grubszym i dorobić uchwyty.
Przy okazji wywal spalonego kata i środkowy :mrgreen:
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
zozo1

jak ktos ma garaz z kanałem i ma spawarke to łatwo sie mowi ja nawet garazu nie mam i nawet nie mam gdzie wjechac tu u siebie na kanał i dlamnie te uchwyty to jest ciezki temat bo napewno sam i bez spawarki nic tu nie wykabinuje podnaszac go na lewarku wiec widzisz dlaciebie to jest prosty temat ale dlamnie nie
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

to rozejrzyj się za kanałem bo tak to będziesz musiał owijać tłumik... drutem :mrgreen:
Ew mogę Ci sprzedać oryginalny w bdb stanie niedawno wymieniany
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
zozo1

a ile bys chciał za ten tłumik?i jak nie znajde top i bedzie trzeba na drutach go wieszac:)

[ Dodano: Sro Lut 07, 07 10:35 ]
a co powiedzie o tym tłumiku??

http://moto.allegro.pl/item162582821_no ... mocja.html
Awatar użytkownika
drv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Co tu się rozwodzić nad tłumikami. Jaki nie kupisz w tych cenach będzie taki sam. Oceń tylko który podoba Ci się bardziej i po sprawie.
200SX RS13 CA18DET T25 + 2 cale przelot
Wywalony ABS
Wywalony środek:)
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Tak ten mój wygląda Puszczę go za jakieś 100zł (jak już pisałem poprzedni właściciel wymieniał dwa tłumiki końcowe i rurę łączącą za 700zł)
A co do tłumików sportowych to tak jak mówią tłumik jak każdy Na pewno będzie głośniej a czy efekt w mocy to raczej nie sądzę (musiałbyś robić cały wydech)
No i na 110% nie będzie pasował bez dospawania uchwytów i wjeżdżania na kanał...
Załączniki
DSC00087.JPG
Pytać
zozo1

a co sadzisz o tym za 160zł? bo przy tamtym mi powiedziałes ze moze byc ja nie patzre na wyglad liczy sie aby pasował i nie był drogi

[ Dodano: Sro Lut 07, 07 12:13 ]
wolak240sx widze ze wkleiłes zdjecie ale jakos go nie wyswietla i nie stety nie wiem jak wyglada
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

to nie wiem czemu nie widać Pewnie masz coś w przeglądarce pomieszane Daj adres na maila to wyślę żeby tu giełdy nie robić
Pytać
zozo1

wolak240sx to jest moj adres:zozo@op.pl

a ty co sadzisz o tym tłumiku za 160zł
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

foto wysłałem na maila
Co do tego tłumika to w sumie taki jak każdy inny Jak kupisz na pewno będzie "działał" :mrgreen:
Moim zdaniem to czy za 300 czy 150 to na to samo wychodzi bo w autach turbo to chyba głównie idzie o to aby miał w miarę łatwy przelot.
Tyle że na pewno trzeba go będzie dopasować do auta ale to chyba nie jest aż tak wielki problem...
Pytać
Christo20
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

A czy zamontowanie tłumika sportowego typu http://www.allegro.pl/item161654052_pod ... _07_2.html może mieć jakiś negatywny wpływ na osiągi auta? Pytam, ponieważ te przelotówki są obrzydliwe na maksa.
200SX w fazie projektu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”