Jakie opony na felge 17 szerokość8 cali

Moderator: Moderator

Kubek81

Ziperr ty sie zastanów bo przy takiej stosunkowo wąskiej oponie jak na 18 cali to nie chce Cie straszyc ale na naszych gliwickich drogach to zęby stracisz juz lepiej cos jak Maciek Vmax w moim temacie chciał czyli 255/35 18" bo szersza przy tym samym profilu =wyzsza opona=teoretycznie wyzszy komfort tyle ze przy 255 wychodzi roznica srednicy kola 2.7% ale to jeszcze ujdzie wysokośc samej opony wzrośnie ci z 78.75 na 89.25 czyli ponad 10%.No chyba ze autka tylko na weekendy i zloty uzywasz to wtedy wsio egal.
PS. Musimy sie kiedys na browca spiknąć skorośmy sąsiedzi :-)
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Kubek81 -> ta...no niby tak, ale...
po pierwsze 255 nie zapakuje na przod, a pozatym auto jest na codzien :D i nic mnie nie obchodza dziury...no przynajmniej w gliwicach bo chyba juz na pamiec znam wszystkie wiec je omijam, a ulice ktore najbardziej dziurawe omijam z daleka :wink:

btw. tez wlasnie zauwazylem ze sasiedzi ale jakos nie kojarze twojego :?, kojarze tylko jedna s13'tke, ale z kolesiem juz gadalem wiec to chyba nie ty :wink:

sprawdz temat z oponami :wink:

IceMan i inni -> a profil 40 przejdzie :?:

pozdr
'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
Kubek81

Ziperr nie kojarzysz mnie bo nie mam nismo tylko srebrną Siene i to zagazowaną (dobrze czytasz) bo na nismo mnie narazie nie stać ale jak sie sprawa z oponami rozkręci to wskocze na allegro i może coś do przyszłego sezonu naskrobie ale nie jest lekko mając rodzine na utrzymaniu (rodziców i brata).Ciebie też jakoś nie kojarze ale wszedzie sie tak spiesze ze nie zwracam uwagi co mijam.

[ Dodano: Pon Lip 24, 06 22:14 ]
Ziperr przy profilu 40 musiałbyś mieć szerokość maks 215 a najlepiej 205.
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no dobra czyli juz wiemy ze 18x8 et35 do s14 wchodzi i nie obciera...a co jesli bedzie 18x7,5 et35 (z oponami 225/40/18?)...tym bardziej nie powinno obcierac :?: :roll:

btw. czy ktos ma jakichs znajomych co zajmuja sie sprowadzaniem gratow/aut z usa i moga mi przywiezc cos? bo znalazlem sobie 18 ttylko musze je jakos sciagnac 8), a z nimi rowniez 3 wskazniki megan racing i smycz 'nismo' :D
albo jakis sposob zeby to przywiesc bez 'zbednych' oplat tzn. placac tylko za koszt przesylki :wink:

pozdr
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

jezdze juz prawie 2 lata na 225/40/18 i jest spoko. coprawda to s13 ale w 14 tymbardziej nic nie powinno przycierac
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no to jak? sprowadzal juz tak ktos felgi ze stanow?
znacie kogos kto mogl by to zrobic? :roll: jakis pomysl?
bo mnie coraz bardziej cisnie :wink:
Awatar użytkownika
Bobekk
Stały gość
Stały gość

Krzysiu pisze:jezdze juz prawie 2 lata na 225/40/18 i jest spoko. coprawda to s13 ale w 14 tymbardziej nic nie powinno przycierac
Właśnie kupiłem sobie felgi 18'' 7J 4x114.3 ET40 Zastanawiam się czy zmieści się w nadkolu profil 45 (chodzi o zwiększenie komfortu podróżowania). Myślę o szerokości 215-225. Niedługo kupuję zawias gwint więc problem braku miejsca pod sprężyną z przodu nie wystąpi. Duże przekłamanie na prędkościomierzu też mi nie przeszkadza. Bardziej nurtuje mnie inna sprawa. Chodzi o to czy jeżeli go obniżę (chcę obniżyć tak aby krawędź nadkola była na równi z bieżnikiem, nie wyżej ani nie niżej) to czy nie będzie gdzieś obcierało. Boję się, że może nie obcierać kiedy koła będą na wprost a zacznie przy maksymalnie skręconych kołach. Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
Bobekk
Stały gość
Stały gość

Jednak zdecydowałem się na profil 40. Założyłem już dwie 18/40/235. Będą na tył. Na przód poszukam 215 lub 225 też profil 40.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”