Dupowóz :)
Moderator: Moderator
230E + LPG 130 koni gdzies
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6719489 np ten
Niska cena dobrze sie prezentuje a wnetrze i skora obszyte na nowo. Bo jak szukasz dupowozu to nie bedziesz patrzal na zgodnosc z VIN-em i wtedy latwo mozesz wyrwac cos z czym bedziesz mial problem zajezdzic
Niska cena dobrze sie prezentuje a wnetrze i skora obszyte na nowo. Bo jak szukasz dupowozu to nie bedziesz patrzal na zgodnosc z VIN-em i wtedy latwo mozesz wyrwac cos z czym bedziesz mial problem zajezdzic
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
To może ja się podłączę pod temat. Sam kupuje nissana w grudniu/styczniu i tu nie o mnie chodzi. Matula ma mercedesa W201 (190E) automata i poszukuje autka z małym silnikiem, który mało pali, jest 4/5 drzwiowy i najlepiej jakby to był hatchback, no i wiadomo ma być porządny xD
Macie może jakieś propozycje?
Z góry dzięki.
Macie może jakieś propozycje?
Z góry dzięki.
Ja mam dokładnie takiego, 2.3 l na gazie, na wakacjach w Gdańsku byłem w cztery osoby plus full bagaż, trasa 2000 km srednio spalanie wyszło 10l gazu. Polecam, mój to rocznik 88, skrzynia 4- biegowa, pd zakupu zrobułem 25000 km, poza wymiana drażka kierowniczego za 40 zl nic wiecej przez ten okres nie robiłem, przeglądy przechodzi bezproblemu, przebieg 287000. Polecam, praktycznie nie awaryjne auto.I.T pisze:230E + LPG 130 koni gdzies
- Fil
- Coś już wiem

- Kontakt:
Jako drugi samochód polecam jakiegoś Opla (Astra, Vectra). Sam mam Opla Astrę I Sedan (troszkę przerobiony
, ale na wypady w parę osób znacznie lepiej się sprawuje niż Nyska) troszkę o nim wiem i uważam że samochód jest pierwsza klasa. Ponieważ: jest pojemny, 5 osób plus bagaż spokojnie się mieści. Jest baaaaardzo mało awaryjny (przy odpowiednim użytkowaniu praktycznie wcale). Stosunkowo niewielkie spalanie, przy czym chodzi tu o wersje 16V (niejednokrotnie wersja ośmiozaworowa pali więcej niż jej szesnastozaworowy, mocniejszy odpowiednik
- wiem z własnego doświadczenia). Bardzo łatwo o części, zarówno nowe oryginalne, używane, wielokrotnie tańsze zamienniki jak i części tuningowe. Jeśli chodzi o zamienniki to niektóre osoby ich nie uznają (bo to szmelc, itp.) a według mnie nie należy się ich bać. Sam stosuje wiele zamienników i wszystko hula aż miło. Nie dotyczy to jednak zamienników części blacharskich, które to szczerze odradzam. Czytałem wiele opinii że Ople mają słabe blachy. Według mnie nie do końca, bo jeżeli wszystkie odpryski lakieru względnie szybko pomalujemy lakierem lub zabezpieczymy odpowiednim impregnatem, to szansa pojawienia się ogniska rdzy jest raczej niewielka. Moja Astra dopiero niedawno wylądowała u lakiernika w celu usunięcia rudej z tylnego błotnika, a samochód mam już kilkanaście lat. Nie dotyczy to wspomnianych zamienników części blacharskich, które sypią się po kilku miesiącach. W tym wypadku lepiej zapłacić więcej i mieć spokój na dłuższy czas. Troszkę się rozpisałem, ale może te informacje okażą się przydatne.
hmm tez bede szukal na przyszly (prawdopodobnie) rok dupowozu tylko zastanawiam sie nad dwiema opcjami bo ma byc to spore auto i mysle nad roverem z serii 800 lub alfa 164. wiem ze alfa to wloch ale jezeli ma sluzyc do przemieszczania sie spokojnego bez katowania to niepowinno sie nic dziac. rover pod wzgledem technologicznym lepiej wiec pod uwage bede bral te dwa modele patrzac rowniez na to ze wyposazenie obu aut jest zadowalajace
Z doswiadczenia wiem ze Alfa to samochod uznawany za " mieszkajacego w salonie " i na 5 znajomych co mialo Alfy (w tym 3 nowe) 4 bardzo czesto musialo wymieniac kupe czesci w serwisie (uzywajac samochod w trase - dla porownania A4 A6 lub cos w tej klasie prawie nic inni nie robili) jedynie jedna osoba miala bezawaryjna alfe.
Co do roverow nie mam zielonego pojecia : )
Co do roverow nie mam zielonego pojecia : )
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
to ja polecam vw t4 2,5 tdi 150KM jezdze cztery lata zmieniam rozrzady raz w roku regularnie oleje troche w zawieszeni przez polskie drogi
srednie spalanie przy jezdzie do 120 bez wariacji to7-8 litrow ropy a jaki komfort jaka przestrzen no i bezpieczenstwo siedzisz wysoko nad innymi nie hcialbym juz jezdzic mniejszym
srednie spalanie przy jezdzie do 120 bez wariacji to7-8 litrow ropy a jaki komfort jaka przestrzen no i bezpieczenstwo siedzisz wysoko nad innymi nie hcialbym juz jezdzic mniejszym
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
Panowie- zostanmy przy nissanie:)
Ja jako dupowoz proponuje primere p10, badz p11 silnik 2.0 +lpg
super sprawa, niestety ostatnio rozwalilem moja (tzn tir mi rozwalil), ale to wygodny, jesli zadbany to bezawaryjny i ekonomiczny samochod. I nie jest zawalidroga- czesto jezdzilem w okolicach 220km/h spalanie przy zwylkej, dosc ostrej jezdzie ok 25 zl za 100km
Kiedys wybralem sie po felgi do 200sx'a do bialegostoku- jechalem jak emeryt do 140km/h i spalanie 16zl/100km. Zrobilem nia w ciagu roku ponad 70tys km praktycznie bez problemow
Mialem tez p10 z silnikiem 1.6, tez fajne auto ale brakuje mu mocy do normalnej jazdy
Tak wiec pamietajcie o NISSANACH:)
Ja jako dupowoz proponuje primere p10, badz p11 silnik 2.0 +lpg
super sprawa, niestety ostatnio rozwalilem moja (tzn tir mi rozwalil), ale to wygodny, jesli zadbany to bezawaryjny i ekonomiczny samochod. I nie jest zawalidroga- czesto jezdzilem w okolicach 220km/h spalanie przy zwylkej, dosc ostrej jezdzie ok 25 zl za 100km
Kiedys wybralem sie po felgi do 200sx'a do bialegostoku- jechalem jak emeryt do 140km/h i spalanie 16zl/100km. Zrobilem nia w ciagu roku ponad 70tys km praktycznie bez problemow
Mialem tez p10 z silnikiem 1.6, tez fajne auto ale brakuje mu mocy do normalnej jazdy
Tak wiec pamietajcie o NISSANACH:)
www.alpinet.pl - usługi wysokościowe
- borimichal
- -#Moderator

Zgadzam sie z tym co napisal przedmowca,zostanmy przy nissanach:)
Nissan Primera czy Almera w wersji 2.0 maja troche ponad 140koni silnik SR20DE,sa bezawaryjne,szybkie a zarazem potrafia byc oszczedne,mozna osiagnac nawet spalanie rzedu 8,9litrow w miescie.A jesli jest na gaz to juz wogole nie ma o czym mowic
Silniki 1.6 sa oszczedniejsze i tak samo bezawaryjne.
Nissan Primera czy Almera w wersji 2.0 maja troche ponad 140koni silnik SR20DE,sa bezawaryjne,szybkie a zarazem potrafia byc oszczedne,mozna osiagnac nawet spalanie rzedu 8,9litrow w miescie.A jesli jest na gaz to juz wogole nie ma o czym mowic
Silniki 1.6 sa oszczedniejsze i tak samo bezawaryjne.
popieram nissan to nissan 
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Prawie jestem zdecydowany na Audi 80 B4
A dokladnie
auto jest z 92r, siwe
silnik to 2.0E z LPG oczywiscie
przebieg 188 tys km
el. szyby, el. lusterka, wspomaganie, centralka z alarmem i pilotem
stan na te lata b. dobry
pali i jedzie bez zadnych bulow, dzisiaj jeszzcze wjedziemy na kanal
cena to 7200zl, w urzedzie skarbowym nie trzeba placic podatku, przeglad swiezutki
auto rok stalo, wlasciciel ma 2 voyagera czy jakos tak
A dokladnie
auto jest z 92r, siwe
silnik to 2.0E z LPG oczywiscie
przebieg 188 tys km
el. szyby, el. lusterka, wspomaganie, centralka z alarmem i pilotem
stan na te lata b. dobry
pali i jedzie bez zadnych bulow, dzisiaj jeszzcze wjedziemy na kanal
cena to 7200zl, w urzedzie skarbowym nie trzeba placic podatku, przeglad swiezutki
auto rok stalo, wlasciciel ma 2 voyagera czy jakos tak
ale ty sie uparłeś na to LPG u mnie teraz koles sprowadził mondeo 98 kombi srebrne 1.8TD w dobrym stanie 9300 zł jeden minus to to ze plus jeszcze rejestracja (czyli opłaty rzedu 1500zł)
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
wiec to nie jest 8 tys a wiecej... teraz oplacenie z niemczech sporo kosztuje, niestety zdrozalo. ja szukalem po prostu okazji a nie konkretnego auta. ani silnika. tutaj mam auto na miejscu, po starszym kolesiu.
a zawsze jak sie znajdzie cos lepszego to jest bardzo daleko.. nie bede znowu sie tak wysilal na jakis dupowoz, to ma mnie wozic
pare lat spokojnie wytrzyma... bo rdzy na nim nie ma prawie wcale. jakby to bym niedaleko diesel to napewno tez bym go sprawdzil, byla mazda 2.0 D ale 75 KM na sporawa limuzyne to malo.
Dzisiaj spisujemy umowe, pochwale sie fotami potem.
a zawsze jak sie znajdzie cos lepszego to jest bardzo daleko.. nie bede znowu sie tak wysilal na jakis dupowoz, to ma mnie wozic
Dzisiaj spisujemy umowe, pochwale sie fotami potem.