swap z skyline gt-r

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Husar
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

paampi pisze:
Husar pisze:Dla twojej wiadomosci RB26DETT ma fabrycznie 320 koni
krązą legendy o fabrycznych 360km nawet :)
i o 600 konnych feliciach :lol:

:D Nie no bez przesady :wink:
p.g. pisze:moze sie tez CA wysrac a wtedy niewiadomo czy nie skusze sie na kucie bo jak robic remont to porzadnie
Ta, tylko po co?

Nie uwazasz ze to troche glupie kuc silnik ktory nie jest jakas uber jednostka a ktora itak niedlugo bedziesz zmienial?
Jak ci padnie CA to wal go na czesci, kupuj RBkai i juz a nie bedziesz kul i pakowal sie w kolejne calkiem masywne koszty.

Takie jest moje zdanie
GTSX S13
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Husar pisze: Ta, tylko po co?

Nie uwazasz ze to troche glupie kuc silnik ktory nie jest jakas uber jednostka a ktora itak niedlugo bedziesz zmienial?
ile CA ci padło że tak narzekasz na ten silnik?
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Garowiec78
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

:absolute:

[ Dodano: Pon 08 Wrz, 2008 12:55 ]
Niestety to prawda że CA są troche padliniarskie.[/b]
Awatar użytkownika
kamils13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja się nie nam ale żeby posiadac te zakładamy 300 koni to chyba nie musimy mieć od razu 6 cylindrowego pieca bo dobre i dobrze zrobione CA bedzie bezawaryjne a wsadzic 30k pln tylko po to żeby sie chwalic kolegom ze ma sie 26dett które bedzie objechane przez nie jedno CA to chyba słaby pomysł.
KGB Oblech Drift Team
Awatar użytkownika
nygu
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

pozatym lepiej wyremontować CA niż żeby auto przez rok czasu stało pod blokiem bez silnika bo nam kasy z kieszonkowego od mamy zabrakło na dokończenie swapa. ale ja podobnie do auto posta nademną sie nie znam.pokój
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

kamils13 pisze:Ja się nie nam ale żeby posiadac te zakładamy 300 koni to chyba nie musimy mieć od razu 6 cylindrowego pieca bo dobre i dobrze zrobione CA bedzie bezawaryjne a wsadzic 30k pln tylko po to żeby sie chwalic kolegom ze ma sie 26dett które bedzie objechane przez nie jedno CA to chyba słaby pomysł.
hmm..chcialbym to zobaczyc
'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
Awatar użytkownika
kamils13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Tak wiem że lista plusów które przemawiają za szczepieniem się na duży silnik z serii RB jest niesamowita ale czy zawsze jest to jedyne wyjście z sytuacji?? Skoro paampi pisze że na taki szczep musiałby zbierać powiedzmy kilka +/- lat to nie wiem czy jest jakikolwiek sens takiej operacji, kupienie s13 bez silnika bo taką opcje też zakładał + zbieranie kasy na RB26DETT to myśle bardzo wysokobudżetowy pomysł więć po mojemu lepiej kupić zdrowe s13 ze zdrowym silnikiem + przemyślane modyfikacje bez drutu mogłyby zapewnić równie dużo frajdy za mniejsze pieniądze. Ale to tylko moje zdanie.
KGB Oblech Drift Team
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

dokladniej rzecz biorac to chodzilo mi o to - ile tak na prawde kosztuje zrobienie dzialajacych/niepsujacych sie 300KM w CA ;)
pewnie da rade zmiescic sie w mniejszej kwocie niz swap na '26', ale...
cos czuje, ze zrobienie bezpiecznych 'czystu' bedzie porownywalne z kwota swapa , a z RB pewnie by i tak wyszlo wiecej horsowpawersow, bo pewnie doszedl by jeszcze dolot i wydech :roll:
paampi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

kamils13 pisze: a wsadzic 30k pln tylko po to żeby sie chwalic kolegom ze ma sie 26dett które bedzie objechane przez nie jedno CA to chyba słaby pomysł.
nygu pisze:pozatym lepiej wyremontować CA niż żeby auto przez rok czasu stało pod blokiem bez silnika bo nam kasy z kieszonkowego od mamy zabrakło na dokończenie swapa. ale ja podobnie do auto posta nademną sie nie znam.pokój
a wiec tak, co do "szpanu" to się z tym nie zgodzę, chcę nim pojechać na zlot, na tor czy też "dragi" albo i nawet spróbować swoich sił w drifcie. :) tak ku woli wyjaśnienia.

co do wydawania hajsu z kieszonkowego to nie, gdybyś przeczytał dokładniej to co pisałem, wiedziałbyś iż sam chce zarobić na wszystko i zaoszczędzić te pieniądze (już nawet zacząłem) i być pewnym że zapłacę za wszystko raz, od miejsca a nie na raty czy też kredyty jakieś brac ;) tak ku woli wyjasnienia vol. 2 ;)

kamils13 pisze:
Tak wiem że lista plusów które przemawiają za szczepieniem się na duży silnik z serii RB jest niesamowita ale czy zawsze jest to jedyne wyjście z sytuacji?? Skoro paampi pisze że na taki szczep musiałby zbierać powiedzmy kilka +/- lat to nie wiem czy jest jakikolwiek sens takiej operacji, kupienie s13 bez silnika bo taką opcje też zakładał + zbieranie kasy na RB26DETT to myśle bardzo wysokobudżetowy pomysł więć po mojemu lepiej kupić zdrowe s13 ze zdrowym silnikiem + przemyślane modyfikacje bez drutu mogłyby zapewnić równie dużo frajdy za mniejsze pieniądze. Ale to tylko moje zdanie.
tak, zakładałem taką opcję ale po nocnym namyśle doszedłem do wniosku iż s13 z silnikiem ca20dett mi na początek starczy a swap swoją drogą i zbieranie pieniędzy.
co do frajdy to s13 po modyfikacjach moim zdaniem napewno mniej frajdy dałby niż rb26 z dołożoną jedną wielką turbiną zamiast 2. :) ehhehe

ziperr pisze: a z RB pewnie by i tak wyszlo wiecej horsowpawersow, bo pewnie doszedl by jeszcze dolot i wydech :roll:
czytaj wyżej. :)

dzięki Panowie za odzew, widzę ze mam tu do czynienia z ludźmi o szerokim pojęciu na temat nysek, szlifierek i jak tam lubimy je nazywać :) 8) 8)
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jeszcze takie 2 rzeczy:

'szlifierka' to raczej do hondy pasuje ;)
i co to jest CA20DETT? :lol:
Awatar użytkownika
Seemann
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Podejrzewam że jak już kupisz seryjne s13 to z wypłaty nie będziesz miał co odkładać :lol: Najpierw będziesz musiał zrobić bude, zawieche i hamulce - to może pochłonąć więcej kasy niż swap.
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ziperr pisze:i co to jest CA20DETT? :lol:
Chodziło chyba o SR20det :)

W ofercie nissana jest silnik CA20DE jak widac po oznaczeniu nie ma on turbiny seryjnie.
Koledze paampi chodzilo moze o ten silnik i ma zamiar mu wstawic nie jedna lecz dwie turbinki. Sadze tak po oznaczeniu jakie zastosowal CA20DE `TT
Project CA20DETT
Moim zdaniem pchanie sie w czterocylindrowy motor o pojemnosci 2.0 l to nie jest madre rozwiazanie, ale moge sie mylic.
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

ziperr pisze:dokladniej rzecz biorac to chodzilo mi o to - ile tak na prawde kosztuje zrobienie dzialajacych/niepsujacych sie 300KM w CA ;)
pewnie da rade zmiescic sie w mniejszej kwocie niz swap na '26', ale...
cos czuje, ze zrobienie bezpiecznych 'czystu' bedzie porownywalne z kwota swapa , a z RB pewnie by i tak wyszlo wiecej horsowpawersow, bo pewnie doszedl by jeszcze dolot i wydech :roll:
trochę źle zadałeś pytanie - w przypadku CA niepsujące się 300KM kosztuje tyle samo co 400KM - i tak lepiej kuć..

za 20 kPLN zrobisz na gotowo CA z 400KM (z GT2871R)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Husar
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

roball pisze:
Husar pisze: Ta, tylko po co?

ile CA ci padło że tak narzekasz na ten silnik?
Mi zaden nie padl, ja swoje CA mialem w idealnym stanie.
Tylko roball i reszta zgromadzonych tu kolegow, nie powiecie mi chyba ze majac opcje swapa na SR20 za powiedzmy 10k bedziecie zakuwac CA za 6k. O RB nie wspominam bo to duzo wiekszy koszt.

Roball a co do jakosci CA, to chyba nie chcesz mi powiedziec ze to jest jakis super silnik, fakt jest dobry ale i delikatny i trzeba sie z nim ostroznie obchodzic. Jezeli jezdza nim ludzie bez odpowiedniej wiedzy to CA padnie bardzo szybko, duzo szybciej niz SR czy RB

Jeszcz co do kucia CA. Nie wiem czy to jest dobry pomysl w perspektywie przyszlej zmiany na inny silnik. Za zakucie zaplaci sie tak jak mowilem pewnie cos okolo 6k. I za ile pozniej sprzedasz ten silnik? Ja sie napocilem zeby sprzedac zdrowe CA za rozsadna cene. A zakute za ile sprzedasz?
Nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem
ziperr pisze:
kamils13 pisze:Ja się nie nam ale żeby posiadac te zakładamy 300 koni to chyba nie musimy mieć od razu 6 cylindrowego pieca bo dobre i dobrze zrobione CA bedzie bezawaryjne a wsadzic 30k pln tylko po to żeby sie chwalic kolegom ze ma sie 26dett które bedzie objechane przez nie jedno CA to chyba słaby pomysł.
No wlasnie :D
paampi pisze:po nocnym namyśle doszedłem do wniosku iż s13 z silnikiem ca20dett mi na początek starczy a swap swoją drogą i zbieranie pieniędzy.
Nie wiem o co chodzi Ci z tym silnikiem ale jesli chodzilo ci moze o standard czyli CA18DET :P
To ten silnik na stage1 ma 220-230 koni a to juz jest naprawde sporo i to daje frajde wierz mi, aha no i niewielkim kosztem :wink:
Seemann pisze:Najpierw będziesz musiał zrobić bude, zawieche i hamulce - to może pochłonąć więcej kasy niż swap.
:lol:

5k za zajebisty zawias Teina, 5k za zajebisty zestaw hamolcow to daje razem 10k i chcesz powiedziec ze zrobienie budy bedzie kosztowalo go okolo 20k? Chyba po zderzeniu z pociagiem :D

Nie lepiej zajac sie ogrodnictwem? Bo przesadzanie idzie ci swietnie :D
GTSX S13
paampi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Husar pisze:ie wiem o co chodzi Ci z tym silnikiem ale jesli chodzilo ci moze o standard czyli CA18DET
To ten silnik na stage1 ma 220-230 koni a to juz jest naprawde sporo i to daje frajde wierz mi, aha no i niewielkim kosztem
pomyliłem się :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”