Witam wszystkich , mam do was pytanie , jak w temacie , Powiedzcie mi cos na ten temat , zamierzam kupic jednego z nich i nie wiem ktory , obydwa mi sie zajebiscie podobaja 300ZX od dawna , 200SX 14a ten z 99r zajebiscie mi sie widzi lepiej niz ten starszy ( o S13 nie ma mowy ) i tak sie zastanawiam , jezdzicie tymi autami , powiedzcie mi ktore jest bardziej awaryjne od drugiego ?? Bez tuningu narazie co potrafi seryjne to auto , jedno i drugie , czy 300zx nadaje sie do Driftu (nie mam na mysli profesionalnego ) bo 200sx to wiem ze raczej bardziej sie nadaje , ale czy jednym i drugim mozna fajnie podriftowac i pojezdzic szybko , i czy nie ma jakis awari przy seryjnym aucie ??
300 zx ma wieksza moc od 200sx ale czy to lepiej czy nie , bo tak w drifcie to sie go ni urzywa za bardzo , wiecej sie widzi dwusetek sx'ow?? co jest seryjnie bardziej wytrzymale na poslizgi itp. Oczywiscie apetyt rosnie w miare jedzenia , i wiaze sie to z pozniejszym tuningiem auta nie da sie zaprzecyc , i moje pytanie jest takie ktore auto sie do czeo nadaje ?? czy 300zx po tuningu bedzie tak samo dobry jak 200 po tuningu , mysle tu w granicach rozsadku nie o torach wyscigowych , ani o zawodach driftowych na wysoka skale , lecz o normalnej eksploatacji auta , tu dziesz na zlotach i innych imprezach poszalec , (gorna granica koni to tak 450 to jest max mi sie wydaje dla mnie , jako normalne jezdzac tym autem po drogach i wogole . blizsze temu wydaje sie osiagnac to 200zx bo w seri (chodzi mi o Biturbo) ma 300KM a 200sx lekko ponad 200.
Byla mysl o nissanie Skyline ale to za droga inwestycja na swoja mete,,, choc nie wykluczone do konca hehe
Tak wiec czekam na odpowiedzi , sugestie itp.
Pozdrawiam wszystkich Posiadaczy Nissana
Nissan 300ZX czy 200SX S14a
Moderator: Moderator
Uzyles juz opcji szukaj
?Tu masz podobny temat bo sam wybieralem miedzy tymi dwoma modelami i nie zaluje ze zdecydowalem sie na z32,ale mi sluzy raczej do zwyklej jazdy(jesli takim autem da sie normalnie jezdzic
).Jesli chodzi o drift to zdecydowanie s14
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
T O W C I Ą G A !!!
-
snajper3
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
siemano ja jezdze jakis czas z32 no i powiem ci ze daje rade i bez turbin.co do awaryjnosci \ wymienilem rozrusznik i pompe wspomagania .i lekkie problemy z elektryka. jak narazie nic powaznego.mialem tylko jedna powazna naprawe jak go kupilem po tygodniu rozsypala mi sie podpora walu- to bylo straszne.tym samochodem trudmo jezdzic wolno,prowadzenie naprawde dobre skretna tylnia os. no i uwazaj dupa lekka po deszczu istny szal.jedyny mankament to paliwo to auto je poprostu uwielbia.jak masz jakies pytania pisz.lukaszswiderski11@wp.pl lub gg941321
nissan 300zx
- Lukasz
- Stały gość

- Kontakt:
Wszystko zalezy od stanu auta i jak bylo uzytkowane, oba maja swoje slabe punkty, ale 200sx ma ich mniej.Slawex pisze: powiedzcie mi ktore jest bardziej awaryjne od drugiego ??
Slawex pisze: czy 300zx nadaje sie do Driftu (nie mam na mysli profesionalnego )
300zx nie nadaje sie do driftu. Cos tam niby bokiem polatasz ale jest to za ciezkie auto, pozatym Super HICAS (skretna tylna oś) nie pomaga w tym i jest to pierwsza rzecz ktorej trzeba sie pozbyc jesli myslisz o driftowaniu. Poszukaj na necie filmikow gdzie driftuja jakies 300zx. Nie dosc ze malo to jak juz sa profesjonalnie przygotowane to pod maska jest SR20DET albo RB26DETT
Slawex pisze: ale czy jednym i drugim mozna fajnie podriftowac i pojezdzic szybko
300zx'em mozna pojezdzic szybko i to nawet bardzo
200sx jest napewno tanszy w tuningu niż z32, ale z32 ma wiekszy potencjalSlawex pisze: czy 300zx po tuningu bedzie tak samo dobry jak 200 po tuningu
z32 szczegolnie wersja TT jest autem drogim w utrzymaniu, i nie mam tu na mysli tylko paliwa. Jesli bedziesz naprawial we wlasnym zakresie to ok (o ile masz na tyle wiedzy i wystarczajacej ilosci miejsca) ale jak bedziesz chcial korzystac z warsztatow (a nie ma ich za wiele co ogarniaja z32) to koszty ida do gory. Normalna eksploatacja i 450 ps?Slawex pisze: mysle tu w granicach rozsadku nie o torach wyscigowych , ani o zawodach driftowych na wysoka skale , lecz o normalnej eksploatacji auta , tu dziesz na zlotach i innych imprezach poszalec , (gorna granica koni to tak 450 to jest max mi sie wydaje dla mnie , jako normalne jezdzac tym autem po drogach i wogole