co to moze byc??

Moderator: Moderator

zozo1
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

witam w czoraj jek jechałem swoim nissanem 200sx s13 to zauwazyłem przy wyprzedzaniu ze sie niewłancza turbina nie mogłem wyprzdzic zadnego samochodu jak przekraczało 4tyś. to nie czułem szarpniecia i tak zwanage wgniatania w fotel tylko samochod pomału sie rozpedzał dalej kiedy jak jezdziłem przy otwartym oknie i pprzyzmianie biekow było słychac delikatne syczenie bloff offa a teraz tego nie ma! co to moze byc czt turbina siadła czy cos innego?dzisiaj przeczysciłem przepływomierz i filtr powietrza samochod lepiej przyspiesza ale nie ma tego uczucia ze turbo chodzi i tego syczenia samochod normalnie kreci sie do odciecia pomozcie!!!!

z gory dziekuje
Awatar użytkownika
Ostry
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

sprawdz czy nie lapiesz nigdzie 'lewego' powietrza...

raz mialem tak, ze spadla zawleczka otwierajaca/zamykajaca wastegate...

pzdr
zozo1
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

ale jak to sie sprawdza i gdzie znajduje sie ta zawleczka ??ja nie jestem mechanikiem i nie znam sie na tym az tak dobrze
Awatar użytkownika
FUNO
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jak patrzysz z lewej strony samochodu na turbo to z gory bedziesz widzial takie cięgielko wzdloz turbo o przy wylocie z turbo jest takie krotkie ramie moze z 3 cm ma i jak to ciegielko laczy sie z tym ramieniem to jest taka mala zawleczka i jezeli ci spadla i tamte dwa elementy nie sa polaczone to przez caly czas masz otwarty westgate i turbo sie nie rozkreca bo spaliny ida szybciej przez WG niz przez wirnik turbiny. powinienes to zrobic sam jezeli to to tylko ciezko tam rece wlozyc bo ciasno.
zozo1
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

a jak sprawdzic jak kolega pisał czy łapie lewe powietrze to tez da rady samemu sprawdzic ? dzieki chłopaki co ja bym bez was zrobił chyba bym sprzedał samochod aha jeszcze jedno pytanko odnosnie pomocy kolegi to jak patrze na turbo ale oto chodzi jak patrze z gory czy jak wejde pospod samochodu? pozdrawiam

[ Dodano: Pon 17 Mar, 2008 18:16 ]
sprawdziłem ta zawleczke i jest na miejscu a wiec do dalej robic?mam takie pytanie czy jak na luzie przygazuje powyzej 4 tys to tez sie powinno otworzyc czy to sie otweira i zamyka jak sie jedzie bo sprawdziłem to na postouje i nie stety nie widac zadnego ruchu i teraz nie wiem czy to dobrze czy zle musze szybko to zrobic bo samochod musi jezdzic pomocy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”