A wiec pora mi sie wytlumaczyc
Po tym jak zmienilem prace bylo troche problemow z serwerem i forum zostalo przeniesione goscinnie do Blurka. Niestety zaistniala u Blurka podobna sytuacja, tzn. stracil z dnia na dzien dostep do serwera.
Nowy serwerek stal i czekal na przeniesienie danych i z tym byl najwiekszy problem
Wczoraj udalo sie odzyskac dostep do FTP i przegralem dane, bylo troche problemow z baza danych ale napisalem skrypcik i dzisiaj ja zgralem uzywajac do tego www
Nie wiem kto puscil plotke ze stracona zostala baza danych
Powstalo tez w miedzy czasie forum w domenie .ilogic.pl - jednak nie mialem nawet sily - ani checi dementowac informacji ze jest to nowe forum....
Napisalem kilka postow wczoraj i dzisiaj - co sie dzieje z TK... fakt moj blad. Moglem to zrobic troche wczesniej.
Obecnie forum stoi na wykupionej (fizycznej maszynie w USA). Jest to komputer o parametrach:
Pentium Core 2 Duo E6300 1.86GHz
RAM: 1GB
Hard Drive(s): 160GB
Bandwidth: 1500GB
IP Addresses: 8 Addresses
Wykupiony w firmie LAYERED TECHNOLOGIES
http://www.layeredtech.com/dedicated-servers/business.php
w linku pierwszy po lewej patrzac od gory
Koszt utrzymania to 119$ miesiecznie - jednak jest to serwer wziety z kolega ktory prowadzi inne forum i w jakis sposob bedziemy sie dogadywac w kwestji rozliczen.
Tutaj wypada mi podziekowac wszystkim ktorzy wplacili pieniadze na funkcjonowanie forum...
No i to chyba tyle co moge na obecna chwile powiedziec...