Co do jakości tego tłumiku to jest super, można dogadać się co do wymiarów. Właściciel firmy el-tec miał kiedyś 200sx s13 więc może coś Ci doradzić w sprawie tłumika.wisniowy pisze:siema, odkopuje temat, co myślicie o tłumiku koncowym el-tec
http://moto.allegro.pl/item243425550_el ... bacz_.html ,
dodam tylko ze mam zamiar zrobic nowy uklad wydechowy 2,5 cala z kwaski.
t?umik
Moderator: Moderator
- celi
- Coś już wiem

- borimichal
- -#Moderator

Ja jak tylko wymienie uszczelke kolektor turbina mam zamiar calkowicie pozbyc sie koncowego tlumika,zastepujac go kawalkiem grubej rurki z jakas nakladka.Moze ktos juz tak robil?Jak brzmi,oraz jak glosna moze byc taka Nyska?
A moze dodatkowo wyrzucic jeszcze katalizator?
A moze dodatkowo wyrzucic jeszcze katalizator?
No ja nie mam katalizatora i wymienioną końcówke wydechu na przelotówke...dokałdniej nie powiem bo niedano kupiłem tą rakiete
i jeszcze nie miałem okazji popatrzec co tam sie pozmieniało na wydechu....
Ale moge powiedziec ,że jest głośno jak cholera i do tego śmierdzi spalinami duzo bardziej niz powinno
(chyba efekt uboczny braku kata) ,co do dynamiki to sie nie wypomiwem bo nie jechałem "normalnym'' 
Ale moge powiedziec ,że jest głośno jak cholera i do tego śmierdzi spalinami duzo bardziej niz powinno
" 200sx bo życie jest tylko krótkim snem..."
- borimichal
- -#Moderator

Gdyby tylko o mnie chodzilo to zrobilbym odrazu pelny przelot.....ale trzeba jezdzic w ruchu ulicznym.Czy wyrzucenie calkowicie tylnego tlumika nie spowoduje przekroczenia dopuszczalnego poziomu halasu?Nie chciałbym co jakis czas zalatwiac "lewy" przeglad zeby odebrac dowod rejestracyjny,bo co jak co ale policja w moim miescie nie lubi mnie juz za poprzedni samochod (glosny golf II-z tym ze tam mialem atest ),na szzcescie w nissanku jeszcze mnie nie widzieli,ale to podejrzewam sie zmieni wraz z zmiana wydechu.Pozdrawiam
u mnie wyszło 92,3 db a max można mieć 93 db więc nie przekroczyłem normy a mam pełen przelot na jednym tłumikuDead_Meat pisze:Był juz taki temat na forum poszukaj dobrzea jeśli zmienisz cały wydech na przelot i wyrzucisz kata na pewno bedziesz przekraczał normy hałasu
Jak My wszyscy zresztą
![]()
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!
Hmm nie robiłem pomiarów wiec dokładnie nie powiem ale na oko a raczej ucho jest baardzo głośno...moze to przez mój tłumik końcowy jest jakis dziwny
Gdzie mozna zrobic taki pomiar?? i nie chodzi mi tutaj o drogówke
Gdzie mozna zrobic taki pomiar?? i nie chodzi mi tutaj o drogówke
" 200sx bo życie jest tylko krótkim snem..."
ja robiłem na staci diagnostycznej gościu niechciał mi podbić dowodu z powodu głośnego wydechu i zrobił mi pomiar i musiał podbić dowod ponieważ mieściłem sie w normie:D
Doładowanie jest jak narkotyk za pierwszym razem najlepsze później wydaje sie tylko słabsze i słabsze ...więc musisz ładować więcej!