szczelanie z tłumika

Moderator: Moderator

wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

może masz zbyt bogatą mieszankę i stąd to kopcenie i strzały w wydechu...
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
zozo1

a to czyli dobrze zcy zle? czy to nie zaszkodzi dla silnika ? a co zrobic zeby tak nie by
Awatar użytkownika
Mate96
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Husar:
ALS nie działa do końca tak. Tam się opóżnia zapłon ( a nie leje samo paliwo) aby część enegrgi wybuchu w cylindrze wyleciala jeszcze przez uchylający się zawór i brutalnie napędziła turbo.
live fast, die sidewayz
Awatar użytkownika
Husar
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mate96 pisze:Husar:
ALS nie działa do końca tak. Tam się opóżnia zapłon ( a nie leje samo paliwo) aby część enegrgi wybuchu w cylindrze wyleciala jeszcze przez uchylający się zawór i brutalnie napędziła turbo.
Damn
Gdzieś czytałem o tym i było napisane że to niespalone paliwo wali do wydechu i tam następuje zapłon i przy tym nakręcanie turbiny przy puszczonym gazie.

Whatever, dzięki za sprostowanie :wink:
GTSX S13
4

Opóźnia moment zapłonu mieszanki, żeby jej spalenie następowało prawie w tym samym momencie co otwarcia zaworów wylotowych i podtrzymało turbo sprężarkę na obrotach (zwiększenie energii strumienia spalin), co w efekcie likwiduje turbo dziurę, prawie całkowicie. Dzięki czemu po zmianie biegu mamy dostępną pełną moc silnika :P

Z tym, że wytrzymałość turbo i układu wydechowego zmniejsza się, więc twoje dopalanie paliwa w układzie wydechowym może być dla niego niestrawne.

Przy takim misfiring systemie, układ wydechowy do wymiany po nawet 100km :P

I jeszcze jedno tak mi na myśl wpadło odnośnie tego dławienia, nie robiłeś czasem ostatnio z rozrządem?
zozo1

no wymieniałem rozrzad jakies jakies 8 tyś.km temu

[ Dodano: Nie Maj 06, 07 20:25 ]
a co wymiana paska mogła zle wpłynac?a co sie bedzie działo jak pasek zostanie zle zamontowany?
Awatar użytkownika
Student
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja powiem tyle ze mam strumienice i tylko koncowy tłumik pzelotowy upgrada i stzrela mi łądnym płomykiem silnik jest dopiero po kapitalce i nic to mu nie szkodzi a przy wyscigach przy zmianie z 2 na 3 i z 3 na 4 strzela pozniej zamieszcze filmik wiec zobaczycie pozdro
Awatar użytkownika
janeks13 200sx
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Student pisze:Ja powiem tyle ze mam strumienice i tylko koncowy tłumik pzelotowy upgrada i stzrela mi łądnym płomykiem silnik jest dopiero po kapitalce i nic to mu nie szkodzi a przy wyscigach przy zmianie z 2 na 3 i z 3 na 4 strzela pozniej zamieszcze filmik wiec zobaczycie pozdro
sory za Ot
ale jaką masz średnice rury ??? seria czy cos większego ??
Awatar użytkownika
Student
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

srednica rury jest puki co seryjna ale juz niedługo bedzie 3 calowka
Awatar użytkownika
subek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

zozo1 pisze:no tez tak moge powiedziec ale jak wymontuje kata to bedzie wzamioan jego rure dospawac w jego miejsce a wiec to bedzie widac wiec moga sia kapnac
Szlifni spawy i bedzie ok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”