szczelanie z tłumika
Moderator: Moderator
-
wolak240sx
- Stały gość

- Kontakt:
może masz zbyt bogatą mieszankę i stąd to kopcenie i strzały w wydechu...
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
Pytać
-
zozo1
a to czyli dobrze zcy zle? czy to nie zaszkodzi dla silnika ? a co zrobic zeby tak nie by
Husar:
ALS nie działa do końca tak. Tam się opóżnia zapłon ( a nie leje samo paliwo) aby część enegrgi wybuchu w cylindrze wyleciala jeszcze przez uchylający się zawór i brutalnie napędziła turbo.
ALS nie działa do końca tak. Tam się opóżnia zapłon ( a nie leje samo paliwo) aby część enegrgi wybuchu w cylindrze wyleciala jeszcze przez uchylający się zawór i brutalnie napędziła turbo.
live fast, die sidewayz
DamnMate96 pisze:Husar:
Gdzieś czytałem o tym i było napisane że to niespalone paliwo wali do wydechu i tam następuje zapłon i przy tym nakręcanie turbiny przy puszczonym gazie.
Whatever, dzięki za sprostowanie
GTSX S13
-
4
Opóźnia moment zapłonu mieszanki, żeby jej spalenie następowało prawie w tym samym momencie co otwarcia zaworów wylotowych i podtrzymało turbo sprężarkę na obrotach (zwiększenie energii strumienia spalin), co w efekcie likwiduje turbo dziurę, prawie całkowicie. Dzięki czemu po zmianie biegu mamy dostępną pełną moc silnika 
Z tym, że wytrzymałość turbo i układu wydechowego zmniejsza się, więc twoje dopalanie paliwa w układzie wydechowym może być dla niego niestrawne.
Przy takim misfiring systemie, układ wydechowy do wymiany po nawet 100km
I jeszcze jedno tak mi na myśl wpadło odnośnie tego dławienia, nie robiłeś czasem ostatnio z rozrządem?
Z tym, że wytrzymałość turbo i układu wydechowego zmniejsza się, więc twoje dopalanie paliwa w układzie wydechowym może być dla niego niestrawne.
Przy takim misfiring systemie, układ wydechowy do wymiany po nawet 100km
I jeszcze jedno tak mi na myśl wpadło odnośnie tego dławienia, nie robiłeś czasem ostatnio z rozrządem?
-
zozo1
no wymieniałem rozrzad jakies jakies 8 tyś.km temu
[ Dodano: Nie Maj 06, 07 20:25 ]
a co wymiana paska mogła zle wpłynac?a co sie bedzie działo jak pasek zostanie zle zamontowany?
[ Dodano: Nie Maj 06, 07 20:25 ]
a co wymiana paska mogła zle wpłynac?a co sie bedzie działo jak pasek zostanie zle zamontowany?
Ja powiem tyle ze mam strumienice i tylko koncowy tłumik pzelotowy upgrada i stzrela mi łądnym płomykiem silnik jest dopiero po kapitalce i nic to mu nie szkodzi a przy wyscigach przy zmianie z 2 na 3 i z 3 na 4 strzela pozniej zamieszcze filmik wiec zobaczycie pozdro
- janeks13 200sx
- Coś już wiem

- Kontakt:
sory za OtStudent pisze:Ja powiem tyle ze mam strumienice i tylko koncowy tłumik pzelotowy upgrada i stzrela mi łądnym płomykiem silnik jest dopiero po kapitalce i nic to mu nie szkodzi a przy wyscigach przy zmianie z 2 na 3 i z 3 na 4 strzela pozniej zamieszcze filmik wiec zobaczycie pozdro
ale jaką masz średnice rury ??? seria czy cos większego ??
srednica rury jest puki co seryjna ale juz niedługo bedzie 3 calowka
Szlifni spawy i bedzie ok.zozo1 pisze:no tez tak moge powiedziec ale jak wymontuje kata to bedzie wzamioan jego rure dospawac w jego miejsce a wiec to bedzie widac wiec moga sia kapnac