Z automatu na manual.....
Moderator: Moderator
-
Minio
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam mam do kupienia s14 w bardzo dobrym stanie i za dobre pieniadze tylko ma jedna wade... Posiada on automatyczna skrzynie biegow.....I teraz moje pytanie co jest potzrbne do wymiany skrzyni na manulana... I czy sa jescze jakies roznice ogolnie w samochodzie (np. dyfer, wał) Z gory dzieki za info.
- Maciek VMax
- Coś już wiem

http://www.nissansilvia.com/forums/DIY- ... -t832.html
Tutaj masz cały artykuł o konwersji tyle że po angielsku.
Potrzebna jest skrzynia, koło zamachowe, pedały, cała hydraulika, sprzęgło, gałka. Nie mam pewności co do wału ale dyferencjał ma inne przełożenie(krótsze).
Tutaj masz cały artykuł o konwersji tyle że po angielsku.
Potrzebna jest skrzynia, koło zamachowe, pedały, cała hydraulika, sprzęgło, gałka. Nie mam pewności co do wału ale dyferencjał ma inne przełożenie(krótsze).
GO FAST.... OR GO HOME.
Inne tez jest oprogramowanie w kompie (ECU). Jak cos to za mala oplata moge kompa przerobic na manual 
- Maciek VMax
- Coś już wiem

A to ciekawe, powiedz co się stanie jeśli się tego nie "przerobi"?ToM pisze:Inne tez jest oprogramowanie w kompie (ECU). Jak cos to za mala oplata moge kompa przerobic na manual
Czy Twoj oferta obejmuje też przeróbkę w S14?
GO FAST.... OR GO HOME.
w s13 automat jest nawet inny czujnik połozenia przepustnicy...podejzewam ze w s14 tez
powrót do korzeni ?
- Maciek VMax
- Coś już wiem

MaMinio pisze:Dzieki za wszelkie info.... Ale dyfer mimo krotszego przelozenia nadal ma szpere????
GO FAST.... OR GO HOME.