ca 18det dym bialy, niebieski,przerywanie

Moderator: Moderator

kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

jest nowa wiadomosc, auto pochodzi 5-10 min okey, i po tym czasie chce zgasnac, lub jak chodzi rowno to niewkreci sie powyzej 3 tys. jak jest pod bciazeniem. . . . co to moze byc? glowica? ja mysle ze peknieta, tyle ze nic nigdzie nie wycieka, czy sie nie miesza.jak myslicie? ktos nmial cos podobnego
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

wie ktos moze dlaczego silnik gdy zimny chodzi pieknie. a jak sie rozgrzeje to wogole n iechce chodzic, ? cos pekniete, glowica? pierscienie? prosze o jakies pomysly
Awatar użytkownika
hanf0777
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Szukaj raczej problemu z elektryka, przeplywka czujnik temperatury dwu pinowy zwarcie itp
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

przeplywka podmieniana, czujnik na2 piny nowy.jak masz czas to przeczytaj moj caly temat, to moze wiecej mi pomozesz... jutro puszcze cisnienie na gary 6barow, i zobacze czy pierscienie trzymaja, czy moze co innego jest rozje...e
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

pierscienie trzymaja, zawory tez, leje paliwo...... moze wtryski. powymieniam i zobaczymy :lol: :P
Awatar użytkownika
hanf0777
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

sama podmiana elementów układanki czasem nie wystarcza, ja bym zaczał od tych obrotów skoro wspominasz że wkreca się do 3-4tyś to by sugerowało problem z przepływka, sprawdzałeś z odpięta czy jest różnica? dolot jest szczelny?

sprawdz jeszcze wiązke wtyczki czy nie sa zaśniedziałe przeczyść nozykiem itp pożniej psiknij jakimś kontaktem

a jak możliwość to nagraj jakiś filmik to napewno ułatwi troche diagnoze
Awatar użytkownika
GRAQ
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Może wtryski, a może pompa...a może lewe powietrze. Ja bym zaczął od sprawdzenia szczelności dolotu, potem wyczyścił przepustnicę i krokowca. Potem wtryski. Kolejność podyktowana koniecznością nakładu pracy. W tym wszystkim pomógłby AFR,ciśnienie paliwa, i wskaźnik boost. Wtedy by się rozjaśniło.
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

po sprawdzeniu wszystkiego, wychodzi na cas lub komputer lub popekane kable, jutro bede wiedzial bo zaloze cas
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

jednak CAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale teraz chodzi,tyle ze cas jest w krancowym polozeniu :? , poprawic rozrzad? i casami nie przepali na jakis gar, hmmmmmm, swiece nowe...... landa tez, cas tez czujnik temp na 2 piny rowniez. dlaczego czasem nie przepala???
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

hej, auto przerywa nie przepala na jakis gar co chwilke. rozrzad ustawiony lampa stroboskopowa, cas podmieniony ale jest w krancowym punkcie, PT podmieniony, przeplywka rowniez,swiece nowe DENSO ale jedna ma popekana porcelane, czujnik temp na 2 piny nowy, landa nowa, auto sie wkreca na odroty ale bez dodania gazu nieodpali, jakies wskazowki,?kable popekane gdzies sa? czy jak bo juz nie mam sily.
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

ustawiales tps'a??
jak nie to wyreguluj i zobacz jak bedzie wtedy.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

tylko nim dla proby poruszalem, i nic zero reakcji,ale jutro podmienie, kupie jeszcze jeden komplet swiec
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

tylko nim dla proby poruszalem, i nic zero reakcji,ale jutro podmienie tps, kupie jeszcze jeden komplet swiec, AHA a co moze byc jak niema ssania na zimnym???
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

tylko nim dla proby poruszalem, i nic zero reakcji,ale jutro podmienie tps, kupie jeszcze jeden komplet swiec, AHA a co moze byc jak niema ssania na zimnym???
kazio
Coś już wiem
Coś już wiem

mam nowe swiece BERU, hm jakies tanie, i na zimnym w miare okey, ale gdy cieply to zaczyna przerywac, i jak chce ruszyc to zaczyna strzelac. powoli wskazuje na przeplywke, ciekawe czy kable niesa popekane gdzies , w sobote posprawdzam na spokojnie, i bede pisal od rana na forum, jak narazie dzieki za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”