2007 Nissan S16(fotka)

Moderator: Moderator

bzx

Obrazek
cos takiego trafiłem. ta "primera" wygląda na możliwą do produkcji :x ale w sumie lepsza niż to pierwsze
Tirinti
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To jest wizja artysty z jakiegoś japońskiego magazynu. Pojawiło się to ze dwa lata temu i niewiele ma wspólnego z rzeczywistością.
Za to ciekawy jest silnik SR20VET występujący w XTrialu na niektórych rynkach. Jest to SR20 z variable valve timing and lift i z turbo. Dzięki vvl (nie mylić z vvt) SR20VE osiąga 200KM a VET 280KM w serii. Ciekawe czy dało by się taki silnik wstawić do S14.
Radzio

Tirinti pisze:To jest wizja artysty z jakiegoś japońskiego magazynu. Pojawiło się to ze dwa lata temu i niewiele ma wspólnego z rzeczywistością.
Za to ciekawy jest silnik SR20VET występujący w XTrialu na niektórych rynkach. Jest to SR20 z variable valve timing and lift i z turbo. Dzięki vvl (nie mylić z vvt) SR20VE osiąga 200KM a VET 280KM w serii. Ciekawe czy dało by się taki silnik wstawić do S14.
Ciezko by bylo bo skrzynia jest polaczona z napedem, jesli by zmodyfikowac wszystko(duzo $$$) to by sie dalo, i bys mial 4x4 S14....
Awatar użytkownika
Coobcio
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Co za załosny projekt widac wplyw Francuzów na ten projekt...

Moze ten 240sx jest robiony na oporciu MEGANKI :mrgreen:
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0

Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]

Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
Tirinti
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Nissan/Infiniti ma zaprezentować w tym miesiącu nowy concept car o nazwie Azeal.

Nissan AZEAL Concept Stays Close to Home in Detroit Debut

Przypomina on trochę ten pierwszy z tego wątku.
Fajne określenie "pocket rocket" :twisted:
Tyle ze projektowali go Amerykanie więc należy się spodziewać raczej następcy 240SX niż Silvii. Pewnie dostanie silnik od Sentry SE-R i napęd na przód.
Awatar użytkownika
Cool
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Niestety od czasu, kiedy Renówka zaczeła mieszać się w sprawy Nissana projektantów trochę pozmieniali i trochę - żeby inaczej nie nazwać - pozmieniali wygląd samochodów. Dal mnie 350 Z jest porazką i wygląda jak większa Micra - nic nie pozostało z japońskiego Ferrari ( tak kiedyś określili mój wspaniały samochodzik na zlocie w Modlinie ) 300 ZX roczniki 90 -96. I niestety trzeba czekać, aż coś w tej sprawie się wydarzy, kiedy wyjdzie następna Z-ka spod skrzydeł Nissana. A narazie mój wybór padł na 1992 rok i pomimo samochodziki się już starzeją, to i tak swój urok mają. Ciekawe jak długo ?
Ramzes

Zupełnie sie z tobą zgadzam Cool. Sądzę ze nasze auta jeszcze długo bedą sie podobać bo nic nowego ciekawego, ładnego ostatnio nie wychodzi (w tej klasie oczywiście).
Mam nadzieje że jak producenci zobaczą że ten ich nowy designerski shit sie nie sprzedaje to tych nowych projektantów wyślą na wcześniejszą emeryture i zatrudnią kogoś kto sie zna na rzeczy. Pozdrawiam.
MICHU

Niewiem dla mnie ten projekt to taka troche bardziej wyczesana laguna i tyle. Dopóki koncepty bedą szły w strone statków kosmicznych to bedziemy widywali takie "sportowe" autka jak 350 Z albo z innej beczki Nowy Eclipse dla mnie klasyką aut sportowych nazawsze pozostanie Nissan 200SX, 300ZX, Mitsubishi 3000GT we wszystkich wersjach oraz Eclipse najpopularniejsza wersja wykorzystana w Fast and Furious, Nie mówie tu a właściwościach jesdnych tych aut oraz ich technicznemu zaawansowaniu lecz o ich lini nadwozia.
Tirinti
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

No i Nissan zaprezentował concepta Azeal w Detroit.
Wiadomo, że ma mieć silnik R4 2.5 turbo :D , 6 biegową manualną skrzynię :D i napęd na przód :( .
Czy trafi do produkcji a jeśli tak to kiedy nie wiadomo.

Mam nadzieję, że trafi do produkcji, mimo, że niewiele w nim z silvii to jednak będzie to turbodoładowany sportowy Nissan.

(server neostrady chodzi trochę wolno)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Linki do zdjęć w wyższej rozdzielczości

azeal05_01.jpg
azeal05_02.jpg
azeal05_03.jpg
azeal05_04.jpg
azeal05_05.jpg
azeal05_06.jpg
azeal05_07.jpg
azeal05_08.jpg
azeal05_09.jpg
azeal05_inter.jpg
azeal05_inter2.jpg
Kruchy

czas sie zapetlil i przez "zgadule" powrocil temat "konceptow" Nissana, a wiec dla tych co nie sa na biezaco z salonami samochodowymi :wink: ...Nissan Sport Concept. Odrobine wiecej np. tu:
pierwsze z brzegu
http://www.seriouswheels.com/top-2005-N ... oncept.htm
i wiele innych takze polskich

pozdr.
Załączniki
04_sport_concept.jpg
04_sport_concept.jpg (46.85 KiB) Przejrzano 5701 razy
02_sport_concept.jpg
02_sport_concept.jpg (38.38 KiB) Przejrzano 5701 razy
bzx

200 KM ma mieć - WOLNOSSĄCY. Nissan się nie poddaje 8)
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Wg mnie to to jest Renault Megane po liftingu !!!!
Kruchy

bzx pisze:200 KM ma mieć - WOLNOSSĄCY. Nissan się nie poddaje 8)
200KM?...no to znow zbuduja auto do jazdy po bulki :twisted:
ehh, a moze sie jednak lekko poddal skoro non turbo?
No i sie zaloze ze to bedzie jednak przednia oska.
niestety troche to "Reno" przypomina...ale i tysia innych aut...nie moge sie zdecydowac co o tym myslec...w ogole jakis taki "brylasty" jest...jak auto bedace dopiero w fazie obrobki. Ale moze sie przekonam :wink:
bzx

no ośka. pewnie to będzie ten silnik SR20VE co wyżej Trinity pisał. Z turbo to chyba za dużo by było jak na przód, lepiej niech zostawią dla s16 :twisted: Type R będzie miał przeciwnika jak to wejdzie do produkcji w ogóle w takim stanie
nissans13
Coś już wiem
Coś już wiem

Trochę odkopałem temat.. z ostatnich nowin s16 ma wyglądać podobno tak: :Silvia s16

Wg mnie tak mogłaby wyglądać co najwyżej nowa Micra :evil:

Szkoda że potencjalni nabywcy nie mieli i nie mają wpływu na wygląd nowej Silvii.. :cry:

A tu moja wizja na s16:
Załączniki
Przerobione zostało z wizjonerskiego s16  "Primera" look
Przerobione zostało z wizjonerskiego s16 "Primera" look
nissan silvia s16 turbokillers.com.jpg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”