Jestem na forum już od dłuższego czasu ale nie miałem okazji się przywitać gdyż strasznie
dużo na głowie spraw.
Po pierwsze chciałbym pogratulować tak świetnego forum wszystkim, którzy do niego należą
gdyż to właśnie Wy sprawiacie że panuje tu tak miła atmosfera
Jestem pełen podziwu że tak łatwo tu rozwiązać nawet bardzo trudne problemy.
Jest to chyba mój pierwszy post i właśnie dziś postanowiłem włączyć się w życie forum
Nie wiem jeszcze dokładnie o co chodzi z tymi grupami ale chyba szybko się dowiem..
Co do mnie jestem dość młody co może wprowadzać pewien dystans miedzy doświadczonymi właścicielami Nissanów. No właśnie w tym miejscu pora na przedstawienie mojego samochodu
Nie ma tu cudów zwykły nissan S13 200SX silnik oczywiście CA.
Bardzo kocham te samochody od dziecka. Naprawdę szaleje na ich punkcie to moje jedyne wielkie marzenie. Mieć zadbanego Nissana S13. Bez żadnej wsi i niepotrzebnych wizualnych przeróbek. Kocham wygląd tego samochodu. Ten egzemplarz kupiłem niedawno w okropnym stanie.. postanowiłem że się nim zajmę.
Wizualnie jest dość nieźle zero rdzy dobrze zachowany lakier na 100% bezwypadkowy.
Za to silnik to masakra. Puszczał olej po całości zalało całe wnętrze slinika.
Długo to trzeba było doprowadzać do lśnienia..
Wymieniony olej na 5w50 i filtr oleju to podstawa. Zaraz potem wymiana rozrządu na nówkę około 1500zł poszło ale to konieczne
Poprzedni właściciel narobił w silniku bałaganu. Była to osoba znająca się na rzeczy ale strasznie flejowata. Kable zwinięte porwane poklejone taśma na odwal.. Szkoda patrzeć.
Co do części jakie obecnie są:
Turbina Garett GT2871R BB łożyska kulkowe
Zawór HKS SSQV
Sprężynki Apexi -35
Zegar doładowania ale do wymiany wiec nie piszę
Wydech przelotowy
akumulator w bagażniku
końcówka wydechu ElTec 2,75"
Walbro 255
FMIC ale pożal się Boże w jakim stanie...
orurowanie nie mam pojęcia skąd wygląda nie źle ale tylko tak wygląda
no i turbina praktycznie się już nie nadaje w każdej chwili może paść..
Tak więc jak widzicie mam masę pracy z moim Nissanem. Mam nadzieję że doświadczone osoby pomogą mi nie raz za co już z góry dziękuję.
Tak więc CZEŚĆ!! i życzę miłego dnia...