Przesunięty przez: scooter Czw 25 Mar, 2010 11:10 |
Voltomierz |
| Autor |
Wiadomość |
Archvile
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 10:47 Voltomierz
|
|
|
| Witam. Stałem się posiadaczem voltomierza, niestety w wersji oem. Pytanie może śmieszne dla wielu, ale jak to ustojstwo podłączyć? Kabelki są 4. + i - to wiadomo, ale z małej kostki wyłażą jeszcze 2 i nie wiem gdzie je podpiąć? Bezpośrednio do akumulatora? |
|
|
|
|
 |
|
|
ChEsTeR [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 10:57
|
|
|
| Nie do Aku bo bedzie non stop pokazywal napieci i pewnie p[rzy okazju caly czas rozladodwywal. Dwa kabelki masz do woltomierza i dwa pewnie do podswietlenia. Podlacz to sobie pod kable od stacyjki ze jak wlaczsz to wytedy sie uruchamia. |
|
|
|
|
 |
Archvile
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 11:21
|
|
|
| A mogę podłączyć pod kable zasilające radio? Wtedy, gdy włączę radio, to będzie włączać się voltomierz... |
|
|
|
|
 |
Krzysiu
Stały gość

|
|
|
|
 |
Camil
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 11:39
|
|
|
| A nie lepsza opcja aby podswietlenie wskaznikow wlaczalo sie wraz z wlaczeniem swiatel? |
|
|
|
|
 |
Krzysiu
Stały gość

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 11:48
|
|
|
| podswietlenie podswietleniem. ale jeszcze zasilanie wskaznikow jest potrzebne zeby cokolwiek wskazywaly |
|
|
|
|
 |
|
|
Archvile
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 11:48
|
|
|
| Camil napisał/a: | | A nie lepsza opcja aby podswietlenie wskaznikow wlaczalo sie wraz z wlaczeniem swiatel? |
Jeśli chodzi o podświetlenie to pamiętaj że w lato jeździsz bez świateł. Najlepiej podłączyć pod popielniczkę:) No a jak z resztą kabli? Można pod radio? |
|
|
|
|
 |
Camil
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 11:50
|
|
|
Rozumiem Krzysiu, ale chyba dobry pomysl aby podswietlenie wlaczalo sie rownoczesnie z uruchomieniem swiatel.
Mozna podlaczyc pod radio(kiedys tak zrobilem z kolega, ale lepiej pod stacyjke jak Chester pisal) |
|
|
|
|
 |
Krzysiu
Stały gość

|
|
|
|
 |
Camil
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 12:05
|
|
|
[quote="Krzysiu"] | Camil napisał/a: | Rozumiem Krzysiu, ale chyba dobry pomysl aby podswietlenie wlaczalo sie rownoczesnie z uruchomieniem swiatel.
pomysl rewelacja juz sobie z tym poradzilem |
To sie ciesze, ze Ci sie udalo. A co do radia to moze u archvile sie uda pod radio a jak nie to pod stacyjke. |
|
|
|
|
 |
ChEsTeR [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 17:23
|
|
|
W stacyjce masz kabel plusowy ktory po przkreceniu kluczyka zalacza prad na akcesoria cewke itp. Podlacz sie tam za stacyjka a mins wez z budy i cala filozofia.
A podswietlenie mam wziete ze swiatel pozycyjnych tez w kolumnie kierownicy. |
|
|
|
|
 |
kamil
Stały gość

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 18:13
|
|
|
Dość wygodnie można znaleźć prąd z popielniczki - jest podświetlana, czyli włącza się razem ze światłami. A prąd też radzę z zapalniczki - będzie hulało po przekręceniu kluczyka.
PS. Czy voltomierz służy tak jakichś magicznych tam sztuk czy wyłącznie informuje potencjalnych audio-maniaków, że czas na prostownik?
Sorry że tak z grubej rury ale jakoś ominąłem ten próg edukacji |
|
|
|
|
 |
|
|
Camil
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 21:19
|
|
|
| Tylko pisze ile pradu Ci zostalo. |
|
|
|
|
 |
Forest
Stary Wyjadacz

|
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 21:30
|
|
|
| Camil napisał/a: | | Tylko pisze ile pradu Ci zostalo. |
raczej nie ile pradu bo prąd wyrazamy w amperach a voltomierz jest do mierzenia voltow czyli napiecia generalnie chodzi o to jakie napiecie daje aku pod obciazeniem
skonczylem 3,5 roku technikom elektrycznego zanim przenioslem sie do liceum i tyle zdolalem zapamietac
soryy za OT ale ja tak w kwesti wyjasnienia:)
Pozdro |
|
|
|
|
 |
kamil
Stały gość

|
Wysłany: Sro 08 Mar, 2006 20:27
|
|
|
Tak właściwie po co dawać ok. 100z za voltomierz, skoro to samo można kupić za 50z na allegro, w dodatku z termometrem temp. w środku i na zewnątrz
OK, kwestia funkcjonalności a wrażeń wizualnych. |
|
_________________ 200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
 |
|
|
|
 |
|
|