Przesunięty przez: scooter Sro 24 Mar, 2010 00:57 |
termopara do EGT |
| Autor |
Wiadomość |
Maretzky

|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 19:15
|
|
|
Dokładnie taką mam w zestawie z zegarem. To moze jednak ją zostawie , moze wytrzyma |
|
|
 |
|
|
Quaki
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2010 16:40
|
|
|
Jesli jest zrobiona zgdnie z normami i oslonka jest wykonan z innocelu 600 temp pracy 1150C lu pirocelu temp pracy 1250C to wytrzyma ale wlasnie to jest problem z sondami jakie dostaje sie z zegarem nie ma do nich zadnych informacji na temta skad pochodza jakie normy spelniaj i czy wogole jakies spelniaja (moze akurat maly skosnooki chinczyk pracujacy za miske ryzu sie pomyli i kogo bedziesz scigal w razie jak ci sie wypali dziura w tloku)
Przy zakupie od firmy w Polsce (chodzi o firme produkujaca a nie hanludjaca ) wiesz ze taka termopara musi spelniac normy bo z regly sa to czujniki uzywane w przemysle i awaria takiego czujnika moze doprowadzic do przykrych w skutkach nastepstw lacznie z wizyta u prokuratora (a przynajmniej jest kogo scigac)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
roball

Posty: 3148 Skąd: dziura na zachód od Wieliczki 2366 TurboCash
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2010 16:57
|
|
|
Quaki,
masz sporo racji, ale...
mimo to można w pewnym sensie zaufać małym skośnookim ludkom, ich myśl techniczna jest doskonała w swej prostocie - wziąć dobry produkt i dokładnie go skopiować...
Sądzisz że chińczyk siedząc w swej socjalistycznej fabryce może pomylić materiał na sondę? Wg mnie nie bardzo, ponieważ w tej fabryce znajduje się tylko jeden rodzaj materiału |
|
_________________ Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie... |
|
|
|
 |
scooter

|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2010 17:25
|
|
|
robal popatrz na chińskie rozpórki z allegro do 200sxa ..... nie pasowały
chyba nic prostszego już nie ma do skopiowania |
|
|
|
 |
roball

Posty: 3148 Skąd: dziura na zachód od Wieliczki 2366 TurboCash
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2010 21:55
|
|
|
mnie greddy nie pasował.. dopiero po roku Raptor mi powiedział że ma znaczenie które mocowanie jest z danej strony - przełożyłem i się nagle okazało że pasuje
oni naprawdę kopiują kropka w kropkę, może te rozpórki nie było do 200sx |
|
_________________ Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie... |
|
|
|
 |
Binio_
Sponsor

|
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 09:32