|
Montaż czujnika ciśnienia paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
kamilp1908

|
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 14:00 Montaż czujnika ciśnienia paliwa
|
|
|
Swego czasu kupiłem wskaźnik ciśnienia paliwa. Do tej pory go nie zamonrowałem. No chciałem się za to zabrać, więc mam pytanie.
Jak u siebie rozwiązaliście problem wpięcia czujnika ciśnienia (z zestawu AG) w instalację paliwową? Będę wdzięczny za zdjęcia, itp... |
|
_________________ Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować |
|
|
|
 |
|
|
TiGRA

|
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 14:22
|
|
|
trójnik z castoramy i przed szyną paliwową wpinasz...
Żadna filozofia |
|
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
'92 S13 N/A SR20DE >> F**K CA... Never again ;P
 |
|
|
|
 |
kamilp1908

|
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 14:41
|
|
|
| A podejdzie pod czujnik od AG? |
|
|
|
|
 |
TiGRA

|
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 15:32
|
|
|
| dobierasz trójnik pod gwint czujnika... |
|
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
'92 S13 N/A SR20DE >> F**K CA... Never again ;P
 |
|
|
|
 |
Ban0ff

|
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 17:14
|
|
|
ja go wcisnalem w wezyk gumowy i zacisnalem opaska, trzyma juz jakis czas i nie puszcza |
|
_________________ Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet 220zl, info na priv FOTO
S13 1JZ-GTE |
|
|
|
 |
kamilp1908

|
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 08:24
|
|
|
Byłem w Leroy Merlin (Warszawa), Nomi (Płock), Obi (Płock). Takich rzeczy to oni na oczy nie widzieli, jak trónik metalowy z gwintem.
Banoff:
Użyłeś zwykłego plastikowego trójnika i kawałka przewodu, żeby podpiąć ten czujnik? Bo chyba też tak zrobię, ale boje się żeby mi kiedyś to nie puściło nagle w czasie jazdy. |
|
|
|
|
 |
|
|
Tomek89
Stary Wyjadacz

|
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 09:30
|
|
|
| pasuje trójnik przewodów hamulcowych z malucha, co prawda ma trochę mniej niż 8mm średnicy w jednym miejscu ale można rozwiercić trochę |
|
_________________ Rice is nice
 |
|
|
|
 |
roball

Posty: 3148 Skąd: dziura na zachód od Wieliczki 2366 TurboCash
|
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 14:48
|
|
|
W opcji jest tokarz - kawałek pręta aluminiowego stoczony mimośrodowo na 8mm, przewiercony na wylot + nagwintowana dziura z boku. Średnio kumaty majster zrobi takie cudo za 30zł. A jeśli nie trafi się kumaty to niech zrobi nakrętkę na czujnik zakończoną kryzą pod wąż, do tego trójnik i masz pewne.
Looknij też w Castoramie - ostatnio widziałem takie przejściówki gwint na wąż w dziale z hydrauliką w cenie ~10zł. |
|
_________________ Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie... |
| Ostatnio zmieniony przez roball Pią 31 Gru, 2010 14:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|