|
EGT czy AFR co kupić |
| Autor |
Wiadomość |
OffsprinG_87

|
|
|
|
 |
|
|
Ban0ff

|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 19:57
|
|
|
mi egt nic nie pokazalo przy dwukrotnym upaleniu tloka, w CA i RB
Ja bym bral afr, podobno da sie to podlaczyc zeby logowalo na lapku, ktos to chyba dawno temu podpinal do ecumastera |
|
_________________ Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet 220zl, info na priv FOTO
S13 1JZ-GTE |
|
|
|
 |
rusek300zx
Stały gość

|
|
|
|
 |
Bast
Stały gość

|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 20:11
|
|
|
tak jak mówi BannOff Bierz AFR.. Jak na obojętnie którym tłoku np zabraknie paliwa to będzie już coś widać.
EGT wkręcasz w jedną z 4 rurek kolektora więc jak będziesz miał w 4 to jak na 1 tłoku będzie za ubogo... przy odrobinie pecha dowiesz się dopiero jak tłok popłynie..
No i szerokopasmówkę możesz podłączyć pod komp, przyda się przy strojeniu itd... |
|
_________________ Nismo niby sprzedane, ale avatara jakoś tak od razu nie mam serca usunąć... |
| Ostatnio zmieniony przez Bast Wto 24 Sty, 2012 20:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
MEFisto087
Stały gość

|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 21:02
|
|
|
jak z czteropasmówką to popieram kolegów afr bardziej się przyda |
|
|
 |
domino

|
Wysłany: Sro 25 Sty, 2012 00:05
|
|
|
| pytanie pod co chcesz ten wskaźnik afr podpiac... (jakby co mam na sprzedaz) i osobiscie zdemontowalem i zakupiłem szerokopasmowke |
|
_________________ Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
 |
| Ostatnio zmieniony przez domino Sro 25 Sty, 2012 00:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Binio_
Sponsor

|
Wysłany: Sro 25 Sty, 2012 00:37
|
|
|
| Ban0ff napisał/a: | mi egt nic nie pokazalo przy dwukrotnym upaleniu tloka, w CA i RB
Ja bym bral afr, podobno da sie to podlaczyc zeby logowalo na lapku, ktos to chyba dawno temu podpinal do ecumastera |
A jak na jednym tłoku będzie Ci lało paliwem więcej lub sie zblokuje wtrysk to co Ci da AFR skoro to pomiar współdzielony ze wszystkich ?
EGT równiez mozna zamontować iż bedzie widział jednocześnie ze wszystkich kanałów tak więc ja bym zdecydowanie polecił EGT , zwłaszcza iż mozesz lecieć butem do odcięcia kolejne biegi , afr bedzie pokazywał wszystko OK a egt wzrośnie i stopi Ci tłoki i nie bedziesz nic wiedział nawet o co kaman...
Sprawdzone w kilku przypadkach iż egt bardziej moze ochronić od jakiegos głupiego failu ( przestawiony zapłon etc )
Afr dopiero jak juz bedziesz mial egt i grubsze mody lub bedziesz sam sie bawił w strojenia auta i przyda Ci sie to do jazdy
PS.Nie zabił bym kutego tłoka za pierwszym razem jak by dzialało mi wskazanie egt.... afr był ok |
|
_________________ Rpm shop |
| Ostatnio zmieniony przez Binio_ Sro 25 Sty, 2012 00:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
OffsprinG_87

|
Wysłany: Sro 25 Sty, 2012 21:01
|
|
|
Widzę, że zdania są podzielone jednym słowem najlepiej mieć oba zegary na chwilę obecną jestem za Egt i montaż sondy tak żeby łapała ze wszystkich garów. A z czasem kupie afr |
|

|
|
|
|
 |
Ban0ff

|
Wysłany: Sro 25 Sty, 2012 21:17
|
|
|
| jak dasz na wszystkie gary to tym bardziej nic nie wyczaisz, najlepsza opcja jest po jednej termoparze na kazdy gar, ew daje sie na ten ktory dostaje najwiecej powietrza czyli w CA 4ty cylinder. |
|
_________________ Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet 220zl, info na priv FOTO
S13 1JZ-GTE |
|
|
|
 |
|
|