Przesunięty przez: scooter Sob 23 Maj, 2009 15:10 |
Niepali na jeden cylinder! |
| Autor |
Wiadomość |
rtuber

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 16:32
|
|
|
| Na świecy powinno pisać. Oryginalnie 1.1 mm |
|
|
|
 |
|
|
Kniaziu
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 16:36
|
|
|
| Yhmmm... No a mozliwe jest wlasnie ze mam taki problem z tym autem wlasnie przez te swiece??? |
|
|
|
|
 |
Forest
Stary Wyjadacz

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 16:42
|
|
|
sproboj jeszcze po kolei wypinac kostki od wtryskow , u mnie jedna sie delikatnie wysuwala i raz chodzil dobrze a jak dodawalem gazu i silnik sie wychyla to zaczynal chodzic na 3 gary , ciezko bylo to zlokalizowac poniewaz wysuwala sie delikatnie ale to wystarczylo.
przerwy z tego co pomietam to 1,1 ale jeszcze niech ktos to potwierdzi bo reki uciac sobie nie dam .
pozdro |
|
|
|
|
 |
roball

Posty: 3148 Skąd: dziura na zachód od Wieliczki 2366 TurboCash
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 18:18
|
|
|
jeśli masz świece NGK to odstęp wynika z oznaczenia - dwie ostatnie cyfry
standardowo, dla wersji z katalizatorem szły świece PFR6A-11 - odstęp na nich to 1.1mm |
|
_________________ Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie... |
|
|
|
 |
ppp
Podejrzany sprzedawca!
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 18:39
|
|
|
| Cytat: | | Witam sprawdzalem dzis poziom oleju i wlasnie sie okazalo tak jak pisal ppp ze oleju przybywa |
| Cytat: | | Mam pytanko chlopaki jakie maja byc prawidlowe przerwy na swiecy bo probowalem juz wszystkiego od zamiany miejscami cewek swiec wtryskow itp a teraz wlasnie zmniejszylem delikatnie przerwy na swiecach i sa zmiany zauwazalne bo wczesniej szarpal na wolnych obrotach a teraz na wolnych chodzi dobrze tylko na wiekszych niechodzi na jednym garczku wiec przypuszczam ze tu cos bedzie z tymi swiecami i pewnie kupie poprostu nowe ale poki co to jeszcze cos pokombinuje... |
Ręki sobie uciąć nie dam,ale wg mnie masz problem z zapłonem.Patrzyłeś na wiązkę od cewek jak wygląda?Wszystkie masy przykręcone?Power transistor podmieniałeś? |
|
|
|
|
 |
Kniaziu
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 21:54
|
|
|
| No wlasnie moze glupio zabrzmi ale niebardzo kapuje co to jest ten power tranzystor i gdzie on jest ale domyslam sie nie wiem czy dobrze to chodzi o tą kostke ktora jest po prawej stronie przepustnicy tzn na zewnatrz taka czarna? i w srodku ma regulacje takim pokretlem??? |
|
|
|
|
 |
|
|
roball

Posty: 3148 Skąd: dziura na zachód od Wieliczki 2366 TurboCash
|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 22:08
|
|
|
nie,
to o czym piszesz to czujnik położenia przepustnicy..
power transistor jest na prawym kielichu (jak zaglądasz pod maskę), koło zbiorniczka wyrównawczego - taka srebrna, żebrowana kostka |
|
_________________ Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie... |
|
|
|
 |
Kniaziu
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 22:42
|
|
|
| yhm ... oki dzieki za wytlumaczenie to musze na to jeszcze popatrzec |
|
|
|
|
 |
scooter

|
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 15:19
|
|
|
Gdzieś na kompie mam fotki rozebranego PT jak Cię interesują |
|
|
|
 |
Alex200
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 00:26 nie chodzi na wszystkie gary
|
|
|
Witam!
Ja się zmagam z podobnym problemem.
Dopóki silnik się nie zagrzeje to jest ok - chodzi w miarę równo i ma moc, a po zagrzaniu przestaje chodzić na któryś cylinder (zaczyna chodzić nierówno, że aż trzęsie autem i moc odchodzi w niepamięć).
Kompresja ok, cewki sprawdzałem, świece wymieniłem, PT też.
Jak myślicie, leje wtrysk? (jeszcze nie zdążyłem sprawdzić). |
|
|
|
|
 |
aLLy
Coś już wiem

|
Wysłany: Pią 13 Lut, 2009 07:08
|
|
|
| Ten sam problem mam z s14a , wymienilem sonde, przeplywke , swiece , auto juz nie przerywa jedzie elgancko ale doi jak krowa i jak przygazuje na luzie obroty spadaja prawie ze do zera i po chwili sie wyrownoja... Mysle ze jeszcze ktorys wtrysk leje... |
|
|
|
|
 |
szaman

|
Wysłany: Pią 13 Lut, 2009 08:09
|
|
|
| Witam. Ja mialem cos podobnego nie chodzil mi na jeden cylinder i strasznie szarpalo silnikiem. Wyjalem wszystkie swiece poczyscilem sprawdzilem szczeline (mam NGK platynowe przerwa 1,1mm) poskladalem i dalej bylo to samo. Po chwili chodzenia silnika znowu wyjalem swiece i sie okazalo ze trzy byly suche wiec na te gary chodzil silnik a jedna byla mokra- podmienilem cewke nie pomoglo - okazalo sie ze swieca ktora wygladala calkiem zdrowo byla problemem podmienilem i problem zniknal. Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
|
p.g.
Stały gość

|
Wysłany: Pią 13 Lut, 2009 20:14
|
|
|
| ally a moze to nieszczelnosc w dolocie? ja po wymianie uszelki kolektor-turbo za slabo dokrecilem jedna opaske na gumie od icka i podczas mocniejszego depniecia guma zeskoczyla obroty spadly i fura zaczela kopcic na czarno. dokrecilem gume wszystko wrocilo do normy ale gdzies mam icka roszczelnionego bo jak depne mocno to na luzie potrafi zgasnac i obroty spadaja. |
|
|
|
|
 |
|
|