Strona Główna
Home  SzukajSzukaj  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 UżytkownicyUżytkownicy  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Problem with registration page or language ?
Read Forum in English (topic: "English forum - forum rules - how to register")

Jesteś nowy ? Zanim coś napiszesz przeczytaj REGULAMIN !!!

ZANIM ZAŁOŻYSZ TEMAT W DZIALE SPRZEDAM, ZAŁÓŻ TEMAT W DZIALE OPINIE >> UNIKNIESZ WARN'A

Poprzedni temat «» Następny temat
wahacze przedłużone 5cm
Autor Wiadomość
borimichal 

2371 TurboCash
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 16:45   

PiotrekŁDZ napisał/a:
Jak ten wahacz jest jeszcze od dołu wzmocniony to prędzej wam sanki pękną niż to łączenie.... Nie przesadzajcie z tym bezpieczeństwem, nic żłego się z tym nie stanie....
wiec jeszcze malo widziales:)

piotras1554 
Stary Wyjadacz

1834 TurboCash
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 16:53   

racja jeśli nawet wytrzyma to jednak nie robię wybiliście mi to totalnie z głowy (ja zrobiłem projekt ale po tym jak to tato zobaczył to powiedział tak: jeśli ty na takim czymś masz jeździć do daj mi to i zrobię jak powinno być a ok i jeden dzień i przyniósł i byłem w szoku ale nie mam co się dziwić w końcu jest spawaczem :wink: ) to by było na tyle
Ostatnio zmieniony przez piotras1554 Pią 13 Sty, 2012 16:54, w całości zmieniany 1 raz  

mielnik 
Coś już wiem

445 TurboCash
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 17:35   

PiotrekŁDZ napisał/a:
-prędzej wahacz pęknie w innym miejscu...

No wlasnie dlatego powinno zostac to przetestowane....

Dawid3017 
Stały gość

844 TurboCash
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 20:33   

Piotras ma racje najlepiej niech każdy zrobi to na własną odpowiedzialność my będziemy to testować i okaże się czy będzie ok :wink:

180SX 
Stały gość

803 TurboCash
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 00:41   

Ludzie nic nie jest w 100% pewne bo i w seryjnych zdarza się że pękają, do tego jak ktoś sam przerabia skręt w garażu robiąc wszystko na oko elektrodą to wszystko może pęknąć i to nie w ekstremalnych warunkach a na parkingu pod tesco i jak ktoś to sam robi musi być tego świadomy że może coś się PIP opuszczając auto po zmianie kół jak i podczas normalnej jazdy np pod jakąś szkołą gdzie gnomy spacerują do domów. Przerabiając układ kierowniczy w taki sposób praktycznie stawiamy się na przegranej pozycji jeśli wjedziemy w dziurę na drodze i spowodujemy wypadek bądź coś nam pęknie to prędzej nowy elvis się urodzi niż od właściciela drogi dostaniemy odszkodowanie. tak samo podczas zwykłej kontroli policji koleś zobaczy że coś pospawane, powyginane itp to możemy już zamawiać lawetę. I jeśli chodzi o wahacze to na prawdę piękna robota i na pewno będę jednym z testujących :) i nie będę ich oszczędzał a raczej drogi w moim mieście i okolicach.

Tel: 507838951

Ban0ff 

2446 TurboCash
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 15:32   

ja jezdzilem caly sezon na takich wahaczach i nic sie nie dzialo, tez byly obspawane od spodu i wydluzone o 5cm.
Nie wiem tylko po co szlifowales spaw i rownales, lepiej bylo zostawic spawy, zawsze to mocniej trzyma.
Ja u siebie spawalem dwustronnie tigiem.
Takie rozwiazanie na ulice i tak sie nie nadaje bo kolo staje w mocnym negatywie, jak sie nie ma gwintu z regulacja to ciezko by bylo tym jezdzic na codzien :)

S13 1JZ-GTE
Ostatnio zmieniony przez Ban0ff Sob 14 Sty, 2012 15:32, w całości zmieniany 1 raz  

piotras1554 
Stary Wyjadacz

1834 TurboCash
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 17:10   

jak pisałem wczesnej ojciec je robił więc chyba wiedział co robi bo to w końcu ja na tym jeżdżę i tak samo jak mówisz jest obspawane z 2 stron i wzmocnienie na całej długości tylko otwory porobione na nakrętki żeby przykręci stabi i drążek reakcyjny więc prędzej wygnie miejsce montowania na wózku albo pęknie drążek reakcyjny :mrgreen:
zawieszenie przerobiłem tzn amortyzatory pod spr od mercedesa 124 bo po przesunięciu na maxa na zewnątrz camber blokował się talerz górny i lipa ale teraz jest ok no i spr jest z 2razy twardsza jak poprzednia wzmacniana :mrgreen:

mielnik 
Coś już wiem

445 TurboCash
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 17:52   

Ale nikt nie watpi w umiejetnosci Twojego ojca, bo zapewne tak jak mowisz te spawy i wzmocnienia sprawily ze ta akurat czesc jest duzo mocniejsza niz nawet seryjna, ale rzecz w tym, ze to moze spowodowac naprezenia na innych elementach czego nie ejstes w stanie przewidziec, a to moze bezposrednio wplywac na bezpieczenstwo.

piotras1554 
Stary Wyjadacz

1834 TurboCash
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 17:55   

no racja bo wahacz ogólnie ma tam sowią sprężystość

Odpowiedz do tematu