|
czy to jes realne? |
| Autor |
Wiadomość |
Marcinrat1
Stały gość

|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 11:05 czy to jes realne?
|
|
|
wchodzę sobie ostatnio na ebay'a wpisuje łądnie w przeglądarkę
"1jz"
znajduje siniczek 1jzgte
5-cio biegowy manual
THIS AUCTION IS FOR A JDM ENGINE 2JZGTE COMPLETE SWAP MOTOR, AUTOBOX ECU UNCUT HARNESS IGNITOR AND AIR FLOW SENSOR ETC.
LESS THAN 20000!!! MILES
czy to jest realne żeby go wyczaczyć za 5 713,88 zł????
następnie wpisuje 2jz i mamy aukcję
5-cio biegowy manual
THIS AUCTION IS FOR A JDM ENGINE 2JZGTE COMPLETE SWAP MOTOR, AUTOBOX ECU UNCUT HARNESS IGNITOR AND AIR FLOW SENSOR ETC.
LESS THAN 20000!!! MILES
kosztuje 7 195,25 zł
moje pyanie czy jest realne że te silniki są w dobrym stanie? gość ma 21 ostem poz. |
|
|
|
|
 |
|
|
rtuber

|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 11:32
|
|
|
Bardzo mozliwe jezeli w aukcji nie ma np. jakiegos haczyka trzeba dobrze przetlumaczyc wszystko i bedzie jasne |
|
|
|
 |
Marcinrat1
Stały gość

|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 11:45
|
|
|
jeżeli się nie mylę to z tego silnika można wyciągnąć 1000 KM nie obciążając go i nadal będzie się nadawać do codziennej jazdy 1000 konny RB potrzebuje dużo wyższych obrotów prawda?
co myślcie o takim swapie? |
|
|
|
|
 |
GRAQ

|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 20:00
|
|
|
| Nie wiem ile kombinacji z założeniem takiego motoru...ale 1000koni w nissanie...no powiem Ci nie lada wyczyn!!!!tylko trochę lekka fura na taki power. Trza by założyć laciek szerokości ulicy i zrobic wylewkę betonową na tyle. A na poważnie to chyba byś nie zapinał od razu 1000koni? Po za tym to jakaś odmienność. Zupełnie inny motor niż posiadają Nissany. Jak sie weźmiesz za coś takiego to wielki szacun dla Ciebie. Jak zrobili Suprę na 1000 koni czy tam 1200... to na 3 jeszcze nie bardzo jechała tylko się ślizgała... |
|
|
|
|
 |
Nurek200SX
Stały gość

|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 21:36
|
|
|
| Jeżeli się nie mylę to na allegro albo na youtube była jakiś czas temu S14 albo s14a z którymś z tych silników(nie jestem pewien dokładnie) |
|
_________________ ...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
www.almer.otomoto.pl |
|
|
|
 |
Marcinrat1
Stały gość

|
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2008 20:25
|
|
|
w TDC jeździ... biuała s 14 (bodajrze Sobczak.)
chodzi mi o coś takiego docelowo 400 - 450 KM (więcej NARAZIE Nie chce) osiągnąć to będzie dla mnie wyczynem...
co do supry (1000KM) to czytałem że przy dość gwałtownym dodaniu gazu zrywa...... przy 240 KM\h na liczniku.... |
|
|
|
|
 |
|
|
ppp
Podejrzany sprzedawca!
|
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2008 22:42
|
|
|
A jeżdziłeś kiedyś furą co ma 300km?Celowanie od razu w 400-500km jak dla mnie to debilizm,chyba ,że jesteś urodzonym kierowcą to przepraszam.Chyba że chcesz być dyno king .
Co do 1000 konnej supry to wow |
|
|
|
|
 |
Marcinrat1
Stały gość

|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008 08:23
|
|
|
w życiu nie jeździłem 300Km najwyżej ok.220 (ale to na przednim napędzie (mazda mx3))
może i debilizm ale ja lubię takie atrakcje, znam na tyle siebie i wiem że dopóki nie będę pewny co do opanowania auta nie będę przyspieszał (pierwsze 200 na liczniku zobaczyłem po 3 miechach od kupna pierwszy max po roku dopiero teraz jestem pewien w 100% (na drodze którą znam że autko pozostanie na drodze... a dlaczego 400? mam taki cel nie wiem dlaczego... może bo jestem w stanie przy wielkiej pracy go osiągnąć? 300 było by za prosto a więcej jest dla mnie nie osiągalne... może kiedyś ale nie dzisiaj...
co do supry.... hmmm... rzeczywiście robi ta moc wrażenie 1000 konne budują jakieś angole gość ma taką firmówkę i jeździ nią na zakupy i po wnuczkę do przedszkola!!!!!!!!!!!!!!! a z tego co wiem jest w Polsce supra z ok. 1250 KM (do niej należy oficjalny polski rekord prędkości (przynajmniej jeszcze niedawno) 38?,6 KM/h) tyle że gość ma w środku zabudowę w skórze i pełne audio........ (była na allegro za 200tys) |
|
|
|
|
 |
Filipek221
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008 12:34
|
|
|
Silniki 2jz-gte to kwintesencja myśli japońskiej, budowano je z myślą o dalszych przeróbkach potencjalnych nabywców.
Przedmówcy mają rację, najpierw spróbuj się śmignąć 300konnym motorkiem i potem wyciągnąć wnioski. Z tego co mi wiadomo silniczki 2JZ-GTE bez kucizny śmialo wytrzymują 700KM a dla mnie taka moc to już abstrakcja bo tak na poważnie co z takiej mocy jeżeli grip na polskich ulicach jest do dupy a wnioskuję, że też będziesz jeździł bo bułeczki i browarka do sklepu Na ebay-u równie dobrze wraz z tym silnikiem możesz kupić zestaw montażowy do S13-nastki ale bez przeróbek i tak się nie obejdzie.
Ja pokusiłem się na swap RB25DET bo widziałem jak to chodzi i jak mocny jest to silnik, i bardzo podatny na wszelkie przemyślane mody. |
|
_________________ Nie Da Ci Tego żadna Blachara, co może dać Ci 1,6 BARA !! |
|
|
|
 |
EnDrIu
Stały gość

|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008 13:55
|
|
|
| Marcinrat1 napisał/a: |
chodzi mi o coś takiego docelowo 400 - 450 KM (więcej NARAZIE Nie chce) osiągnąć to będzie dla mnie wyczynem... |
I rozumiem, ze Nissan to Twoje jedyne auto i liczysz, ze na codzien bedziesz sobie smigal 400KM Nissanem? Kali mial w swoim 400-450hp i przy 160km/h tylne kola potrafily sie uslizgiwac...nie mowiac o spalaniu. |
|
|
|
|
 |
ppp
Podejrzany sprzedawca!
|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008 15:36
|
|
|
I tak pewnie nic z tego nie wyjdzie więc szkoda klawiatury |
|
|
|
|
 |
Marcinrat1
Stały gość

|
Wysłany: Sro 01 Paź, 2008 08:08
|
|
|
co do jeżdżenia to już dawno dotarło do mnie że to będzie auto na zloty i wypady na miasto... spokojnie kolego mam czym jeździć po bułeczki
| Cytat: | I tak pewnie nic z tego nie wyjdzie więc szkoda klawiatury |
no to mam następną motywację teraz tylko czas i kasa....
nie mówię że to będzie 1jz czy RB czy jeszcze coś innego co mi do łba strzeli...
a poza tym temat jak by nie było nie jest o czy to realne przełożyć tylko czy to realne za tak niewiele wyhaczyć taki silnik |
|
|
|
|
 |
|
|
Neo2005
Sponsor

|
Wysłany: Sro 01 Paź, 2008 12:24
|
|
|
Powiem Ci tak od ludzi których słyszałem.
Nie kupuj silnika na ebayu (chyba ze jestes w 100% pewny co do stanu)
Nie raz było ze ktoś kupił taki silnik (np rb25det) a pózniej okazało sie ze brakowało w chu* zeczy i trzeba wydać drugie tyle na jakieś pierdołki/wymiany a za tym idą nerwy i czas...
Jezeli chcesz kupić taki slnik za 7 tys to licz ze wydasz jeszcze 4xtyle (czyli ok 20-30 tys) zeby to włozyć do s13 podłączyć,odpalić.
Niech ktoś Ci to zrobi sprawdzony co będziesz miał wszystko na moejscu (np. gelo)
Cena kusi ale pamiętaj ze o to właśnie chodzi. Kupisz tanio - wyjdzie duzo duzo drozej. |
|
_________________ Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558.
My project s13 http://forum.turbokillers...czka-vt9286.htm |
|
|
|
 |
Marcinrat1
Stały gość

|
Wysłany: Czw 02 Paź, 2008 10:56
|
|
|
| o i to jest odpowiedz na moje pytanie dzięki wielkie... |
|
|
|
|
 |
Neo2005
Sponsor

|
Wysłany: Pią 03 Paź, 2008 13:54
|
|
|
Najlepiej to zeby ktoś się wypowiedział kto jest w temacje. Ale myśle ze napewno odpowiedz bedzie taka jak moja. |
|
_________________ Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558.
My project s13 http://forum.turbokillers...czka-vt9286.htm |
|
|
|
 |
|
|