Wysłany: Sob 10 Paź, 2009 10:36 czy tak powinno być?
mam takie pytanko do Was, otóż przy normalnej jeździe nissankiem (ca) wszystko jest w porządku, wszystko działa jak powinno, gdy mu pocisnę też wszystko jest tak jak być powinno, natomiast gdy np wczoraj goniłem z potencjalnym przeciwnikiem od świateł do świateł zauważyłem że za kolejną razą ruszania auto z dolnych obrotów jest strasznie mułowate, aż ciężko ruszyć, jakby ktoś ręczny zaciągnął, ale gdy tylko turbo coś dmuchnie przy ok 3 tyś obr to już idzie bezlitośnie gubiąc trakcje na trzecim biegu nawet, gdy zatrzymam się na światłach robiąć przegaz strzela z wydechu,
gdy już się uspokoi i normalnie wracam do domu wszystko wraca do normy.
I teraz pytanie: czemu tak ?
mam odpięty prscv i domyślam się że ciśnienie paliwa jest zależne od ciśnienia będącego w kolektorze, ale czy to strzelanie z wydechu i zamuła na niskich obrotach to nie powód zabogatej mieszanki czy zbyt dużego ciśnienia paliwa? bo powtórzę podczas normalnej jazdy nic takiego się nie zdarza,
z modów to mam wsadzone walbro 255, t28 i jeździ na 0,8bara, bez żadnego strojenia, jedynie mbc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum