|
Ubezpieczenie samochodu w UK |
| Autor |
Wiadomość |
I.T
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 01:48 Ubezpieczenie samochodu w UK
|
|
|
Witam,
Mam pytanie czy ktos sie orientuje jak wygladaja oplaty od czasu zakupu samochodu w angli (rejestracja tam i jezdzenie tam) jakie koszty rejestracji ubezpieczenia ? gdzie to sprawdzic ?
Samochody ktore mnie interesuja (tzn stawki ubezpieczn)
S15 200SX
RX-7 ostatniej generacji
Z gory dzieki za info |
|
_________________ W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban |
|
|
|
 |
|
|
rusek300zx
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 10:55
|
|
|
Wiesz bo zeby ubezpieczyc auto musisz byc jego prawnym wlascicielem to nie problem bo kupujesz i jest twoje na dowodzie rejestracyjnym zaznaczasz ze auto zostaje sprzedane do innego kraju czyli export.Nastepna sprawa to oczekiwanie na dowod rejestracyjny okolo miesiaca lub wiecej wiec nici ze sprzedazy w PL przez ten czas.Ok i sedno sprawy ubezpieczenie ufffff to jest dopiero ciekawostka hehe no dobra powiem tak japonce z regoly sa bardzo drogimi autami w ubezpieczeniu dlatego ze to auto sportowe i ma turbo jak w ubezpieczalni widza cos takiego to stawki sa kolosalne ja za S14a placilem za rok 1300? gdzie mam prawko od 93r i jestem w UK od 4lat.Jesli chodzi o ubezpieczenie auta na dojazd do pl. to bedzie kosztowac od 400 do nawt 600? zalezy od ubezpieczalni jakie ma stawki,do tego musisz mieszkac w UK by podac zameldowanie inaczej nie dostaniesz ubezpieczenia aha i co najwazniejsze jesli auto nie ma TAX ROAD czyli podatek drogowy j zabiora ci auto i maja prawo go nawet skasowac! a jezeli nie ma MOT czyli przegladu i INSHURANCE czyli ubezpieczenia nie wykupisz TAX ROAD Jesli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem jesli chcesz sciagnac na kolach auto z UK daj znac to cos wymyslimy |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=kECw7HuMn5E
 |
|
|
|
 |
I.T
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 17:00
|
|
|
Samochod jezdzilby w Angli, na uzytek tam. Nie mowie o sprowadzaniu do polski. Wiem ze w stanach jest to samo ze sportowy i stary to ultra drogi. Ale jesli troche ponad 1000gbp to nie jest zle, bo gdzies tyle sie spodziewalem.
Po kupieniu auta w UK jakie sa oplaty w tamtych urzedach do zarejestrowania i jezdzenia, ile gdzies to moze trwac ? Auto byloby w UK i tam caly czas by jezdzilo. Nie mowie nic o sprowadzaniu |
|
_________________ W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban |
|
|
|
 |
p.g.
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 17:08
|
|
|
| wlasnie skoro mowa o ubezoieczeniu to moze ktos wie jakie sa oplaty jezeli chce kupic fure w anglii np s13/s14/r33 i sprowadzic ja do polski np na lawecie gdzie tu zostanie rozebrana na czesci a reszta zezlomowana. czy musze cos oplacac w polsce skoro nie chce go tutaj rejestrowac. co musze oplacic w anglii. jak sie sprawa ma jezeli taka fure sprawna sprowadze do polski na kolach i pozniej to samo czyli rozbiiorka. pozdrawiam i jak zasmiecam temat to prosze o przeniesie ale jestem kompletnie zielony w sprawach oplat |
|
|
|
|
 |
rusek300zx
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 17:31
|
|
|
A wiec tak do I.T to sprawa wyglada tak ze po pierwsze musisz mieszkac w Uk bo potrzebujesz adres zameldowania lub kogos kto tu mieszka i na niego bedzie auto,druga sprawa to koszta po zakupie auta nie masz zadnych kosztow chyba ze trzeba zrobic przeglad,lub kupic podatek drogowy.Sprawa wyglada tak iz kupujac auto sprzedajacy wysyla dowod rejestracyjny do DVLA w polsce urzad rejestrujacy pojazd a kupujacy czeka na dow. rej. spokojnie uzytkujac auto nastepnie auto ma tablice rejestracyjne od urodzenia hehe czyli od pierwszej rejestracji do konca jego zywota nie tak jak w polsce trza placic i wymieniac Wszystko jest zalatwiane poczta i nie trzeba nigdzie chodzic i sie denerwowac
Do P.G jesli kupisz w UK auto nie musisz nic zglaszac w polsce ani nic placic bo nie bedziesz go rejestrowal proste kupujesz bierzesz na lawete i ciagniesz do polski
Wiecej pytan odpowiem z mila checia panowie mieszkam w UK juz od 4lat i znam prawo itd. jakie tu obowiazuja |
|
 |
|
|
|
 |
p.g.
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 18:17
|
|
|
| no dobra a co musze oplacic w anglii? przeciez go wyrejestrowuje, po drugie jezeli chcialbym ta furka wrocic na kolach do polski bo poprostu bylabya w 100%sprawna to czy sprawa wyglada inaczej czy tak samo. dzieki za info |
|
|
|
|
 |
|
|
rusek300zx
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 18:30
|
|
|
| Sprawa wyglada tak jesli kupujesz tu auto zaznaczasz ze jest wywozone z UK czyli export i wlasciciel wysyla to do urzedu mozesz lub nie musisz go rejestrowac,jesli chcesz nim wrocic do Uk to musisz miec wszystko wazne czyli ubezpieczenie przeglad i podatek drogowy,bez jednego z powyzszych nie masz prawa kozystac z auta po drogach publicznych. |
|
 |
|
|
|
 |
|
|