|
nie działa przełącznik od wycieraczek i spryskiwacza |
| Autor |
Wiadomość |
robacek
Stały gość

|
Wysłany: Sro 10 Gru, 2008 20:01 nie działa przełącznik od wycieraczek i spryskiwacza
|
|
|
Jako że jestem w trakcie doprowadzania nissana do stanu bliskiego fabrycznemu naprawiam wszystkie duperele. kupilem samochod z niedzialajacym przelacznikiem wycieraczek. lewy przelacznik dziala ok a prawy wogole ani spryskiwacze ani wycieraczki. moze ktos to mial? bo nie wiem gdzie najszybciej szukac przyczyny. moze to caly przelacznik trzeba wymienic bo ktos mi kiedys mowil ze tam cos sie zuzywa i moze trzeba zmienic ale nie wiem czy mozna itd. wycieraczki podlaczone mam na krotko pod przelacznik ale idzie zima, breja i bez spryskiwacza ciezko;/
z góry Dzieki za pomoc (znów;]) |
|
|
|
|
 |
|
|
ppp
Podejrzany sprzedawca!
|
Wysłany: Sro 10 Gru, 2008 21:03
|
|
|
| Też miałem ten problem.Przepalił się wtyk w który wkładasz bezpiecznik od wycieraczek i spryskiwacza.Oczywiście nie musi być to,sprawdź najpierw sam bezpiecznik(na pokrywie jest to Wiper Motor).Puszka z bezpiecznikiem od wycieraczek jest w kabinie przy lewej nodze.Generalnie jeśli to nie bezpiecznik,radze podjechać do elektryka,oszczędzisz kupe czasu. |
|
|
|
|
 |
robacek
Stały gość

|
Wysłany: Sro 10 Gru, 2008 23:29
|
|
|
| dzieki za pomoc jutro sprawdze;) |
|
|
|
|
 |
SPIRIT
Stały gość

|
Wysłany: Sro 10 Gru, 2008 23:42
|
|
|
| Jesli to nie bezpiecznik prawdopodbnie bedziesz mial do wymiany caly przelacznik-mialem to samo w poprzednim aucie i nie oplacalo sie naprawiac |
|
_________________ Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
 |
|
|
|
 |
StefanS
Coś już wiem

|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 08:25
|
|
|
To zależy - w hondzie ostatni naprawiałem, zajęło mi to 15 minut i było zrobione. Blaszka się wyciera ale na szczęście można ją obrócić i wtedy działa. Może w nissanie jest podobnie ?
Skoro w planie jest i tak kupno nowego przełącznika to ja bym spróbował - a nóż widelec |
|
_________________ Nissan 200sx S14 Silvia
 |
|
|
|
 |
robacek
Stały gość

|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 11:20
|
|
|
| jak go najlatwiej wymontowac..?:) bo narazie mam problemy wogole z dostaniem sie do niego;/ |
|
|
|
|
 |
|
|
scooter

|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 11:56
|
|
|
podważyć i pociągnąć do siebie
z tego co pamiętam na filmikach o tym jak zrobić sleepy było w jednej wersji pokazane jak koleś wyciąga |
|
|
|
 |
robacek
Stały gość

|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 13:28
|
|
|
i jestem w kropce. wyjalem przelacznik rozebralem go wyczyscilem ale styki blaszki itp wygladaja ok teraz juz nie wiem co jak i gzdie sprawdzac;/
bezpiecznik sprawdzalem wyglada ok. |
|
|
|
|
 |
bielakxxx

|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 15:13
|
|
|
A robacek sprawdz na 'krotko' czy dzialaja ,chodzi mi ze masz wziasc kawalek zwyklego kabla ale nie od sluchawek pchelek i podlacz na krotko i zobacz czy cokolwiek sie dzieje .Jak bym mial dostep do mojej nyski to zrobil bym zdjecie i dokladnie pokazal co gdzie jak no ale Polak potrafi dasz rade |
|
|
 |
robacek
Stały gość

|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 15:37
|
|
|
na krotko podlaczone mam wycieraczki a spryskiwacza to nawet nie wiem gdzie szukac:)
[ Dodano: Czw 11 Gru, 2008 21:12 ]
jesli ktos ma pomysl jak mozna sprawdzic czy to przelacznik nawala czy cos innego prosze o info. bo jesli sprawdze ze to przelacznik jednak padl to zamowie go szybko.
dzieki za pomoc |
|
|
|
|
 |
|
|