|
Kupno s13 |
| Autor |
Wiadomość |
sliwamasterblant
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 19:08 Kupno s13
|
|
|
Witam od 2 miesięcy zastanawiałem się nad kupnem Nyski w budzie s13:)
strasznie podoba mi się linia samochodu i to jak można nim się pobawić:)
z ogłoszenia umieszczonego na allegro i oto moto skontaktowałem się z pewnym miłym i uczciwym panem który się kiedyś udzielał na forum;) pewnie znacie jego auto:)
Silnik i elementy mechaniczne na tip top tylko czekam na fundusze i na święta mam wymarzony prezent:)
Oto zamieszczona fotka tego auta:
Plany:
doprowadzenie blachy do stanu "co najmniej bardzo dobrego" bez wgnieceń i śladów rdzy zabezpieczenie nowy lakier.
zabezpieczenie podwozia.
zabawa w granicach rozsądku już niebawem:) dołączę do szczęśliwych posiadaczy nysek na tym forum;)
mam nadzieje ze uda mi się doprowadzić do super stanu "Ala" fabrycznego na tym zawieszeniu i męskiej feldze:) ale z buda w jak najlepszym stanie.
proszę o komentarze
wiem ze jeżeli bd potrzebował pomocy to mogę liczyć na ws?;]
Jeżeli pomyliłem tematy to sorka ale ogólne to ogólne ? |
|
|
|
|
 |
|
|
suchy071
Stały gość

|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 20:28
|
|
|
i kolejny milionowy temat kupic czy nie ?? oto jest pytanie...
każdy kto chce sprzedac autko jest miły...
widze masz dopiero 18 lat... na początek proponowałbym coś słabszego np. 240SX
i co masz na mysli pisząc ,,i to jak można nim się pobawić`` ?? bo dla jednych zabawa to dłubanie przy nyskach, drifting a dla innych obracanie silników na panewce ;]
pozdrooo |
|
|
|
|
 |
rtuber

|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 23:23
|
|
|
Widze że zainteresowałeś się nissanem artura z Wrocka
Bardzo ładnie wygląda na zdjeciach jak i w rzeczywistości.
Masz 18 lat, a prawko zdane ?? Bedzie to twój pierwszy samochód ?? Wiesz że utrzymanie 200sx nie jest tanie !! |
|
|
|
|
 |
I.T
Stały gość

|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 23:53
|
|
|
| Znajomy sie nim interesowal ale po tym jak go ogladalem to byl dosc nababrany. |
|
_________________ W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban |
|
|
|
 |
Garowiec78
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 00:23
|
|
|
| przeważnie na zdjęciech ładnie wygląda!?!?!?! |
|
|
 |
sliwamasterblant
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 01:00
|
|
|
bawić się w to żeby wyglądał... chodzi o to z e kupie ten samochód:) i nie ważne co i jak. naprawie blachę zabezpieczę podwozie i bd sobie jeździł od wymiany do wymiany.. ja jestem wariatem w granicach rozsądku... a to podjadę gdzieś na placu mogę się pobawić w "Drifting" ale nie kupuje tego auta by katować i odp.. tylko jeździć... nie zrozumie mnie wiele osób ale podoba mi sie ten samochód... tak jak wielu marzy o lambo czy ferrari to ja marze o tym samochodzie... tyle co do tego.
ps. liczę się z tym ze jest drogi w utrzymaniu lecz jestem mechanikiem pracuje i uważam ze stać mnie na to...
Pamiętajcie ... Trzeba żyć dniem i spełniać swoje marzenia nie oglądając się w tył żyć dalej nie licząc się z przeciwnościami losu.. Taka mądra maksyma usłyszana od pewnej ważnej dla mnie osoby która odeszła...
Pozdrawiam Bartek. "SMB"
a fakt dodam ze bardziej bd i wole się bawić silnikiem niż np ściganiem się? to bez sensu chyba ze ćwiartka... |
|
|
|
|
 |
|
|
I.T
Stały gość

|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 02:22
|
|
|
w poscie piszesz o pomoc wiec ja otrzymujesz. Wielu z nas znalo wiele osob co kupilo tego typu nissany a potem staly pod domem bo a to co sie zepsulo a to paliwo drogie itp itd wiec lepiej wysluchac uwag za nim sie wpakowac.
Nie mam teraz tresci aukcji jaka z nim byla, ale coz mozna powiedziec ze jednego kata samochod juz mial. Wiekszosc ludzi sprzedaje 200sx po katowaniu bo wie ze zaraz cos zacznie padac wiec lepiej sprzedac za czasu jak jeszcze dziala itp. Kubelek w srodku nie przypadkowo trafil : )
Podrzuc jakies dane o nim bo widze ze zniknal z allegro. Przy zakupie tego auta nie ma co leciec na " ladne felgi " za 500 dolarow. |
|
_________________ W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban |
|
|
|
 |
suchy071
Stały gość

|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 03:18
|
|
|
że co ściganie jest bez sensu ?? ty chyba niewiesz co piszesz... masz tutaj mała lekture:
http://forum.turbokillers...kille-vt247.htm
|
|
| Ostatnio zmieniony przez suchy071 Wto 28 Kwi, 2009 03:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Brutal

|
|
|
|
 |
suchy071
Stały gość

|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 20:38
|
|
|
| Brutal napisał/a: | http://www.nissantech.pl/index.php?showtopic=1951
Tu masz trochę napisane o tym autku |
spox tylko 3ba sie tam zarejstrować |
|
|
|
|
 |
sliwamasterblant
Proszę nie bić nowego

|
Wysłany: Sob 06 Gru, 2008 19:48
|
|
|
jejki duzo czytałem dużo sie dowiedziałem ale po prostu "zakochałem" sie w tym aucie i nie mam nic więcej do powiedzenia...
już niedługo bd jego posiadaczem i za marzenia sie nie karze!..... |
|
|
|
|
 |
mysza

|
Wysłany: Sob 06 Gru, 2008 22:45
|
|
|
| suchy071 napisał/a: |
.. Porsche jak najbardziej
|
sory ale porsche?
Dla mnie te auta kojarza sie z 'gwiazdkami' typu Wojewódzki, Liszowska, Guzik, Gąsowski i cała gama pseudo-artystów walających się od programu do programu i suszących zęby, żeby tylko jakąś kasę załapać. Jeśli chodzi o Porsche to patrząc po 'kierowcach' jacy nimi jeżdżą ten samochód jest dla mnie na pozycji przegranej. Chcesz by ludzie zaglądając do środka myśleli że zobaczą gwiazdkę znaną z pudelka lub faktu to kupuj nawet 2 egzemplarze Ja bym omijał to auto z daleka
Poza tym GTR go objeżdża na wstecznym
Sorki za off-top ale musiałem skomentować |
|
_________________ Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę... |
|
|
|
 |
|
|
suchy071
Stały gość

|
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 00:18
|
|
|
|
|
| Ostatnio zmieniony przez suchy071 Wto 28 Kwi, 2009 03:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nygu
Coś już wiem

|
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 02:43
|
|
|
A pozwole sobie napisać posta i powiem Ci suchy że mógłbyś sie ogarnąć. Taki z Ciebie wielki nissanowy maniak, fanatyk, sympatyka a nie dość że cieszysz sie bo snobistyczne auto którym jest PORSZE zrobiło na prostej Skyline'a to jeszcze jest dla Ciebie wielkim problemem bo na NissanTech'a trzeba sie zarejestrować. Ja sie może nie znam, nie mam jeszcze nissana ale co mam wolną chwile to czytam wszystko co jest do przeczytania na Tym forum, na NissanTechu i innych forach gdzie można znaleźć cokolwiek o 200sx i dlatego tak myśle że powinieneś ograniczyć rysowanki w photoshopie i zająć sie jakimiś poważniejszymi rzeczami. Tyle w temacie
Pokój |
|
_________________ KGB Oblech Drift Team |
|
|
|
 |
scooter

|
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 02:46
|
|